Κυριακή 6 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Οι Θέσεις για την ΟΝΕ και τις ευρωεκλογές

Στις 21 Νοεμβρίου 1998 πραγματοποιήθηκε Σύνοδος της ΚΕ με θέμα τις εξελίξεις στην ΕΕ, την πορεία της ΟΝΕ και την "Ατζέντα 2000", καθώς και την προετοιμασία του Κόμματος για τις ευρωεκλογές

Τον ερχόμενο Ιούνιο θα γίνουν οι ευρωεκλογές. Δεν είναι απίθανο να συνδυαστούν με τις εθνικές εκλογές. Ετσι και αλλιώς όμως και οι ευρωεκλογές και οι εθνικές εκλογές θα έχουν επίκεντρο την ΟΝΕ, τις επιλογές της ΕΕ και τις συνέπειες στη χώρα μας, στην Ευρώπη.

Στο εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί και πρέπει να εκφραστεί η πείρα των λαϊκών μαζών που αγωνίστηκαν και ήρθαν σε αντιπαράθεση με συγκεκριμένες επιλογές της ΕΕ. Η εκλογική μάχη από τα ίδια τα πράγματα θέτει ζήτημα συμφωνίας ή όχι με την πολιτική και τους στόχους της ΕΕ και την ΟΝΕ. Στην εκλογική μάχη, οι εργάτες και οι υπάλληλοι, οι αγρότες και οι μικρομεσαίοι, η νεολαία, όλοι και όλες που μετέχουν ενεργά στα κινήματα για τα δικαιώματα των γυναικών, την προστασία του περιβάλλοντος, στο κίνημα κατά της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων, πρέπει να καταψηφίσουν την ΕΕ, την ΟΝΕ. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο ψηφίζοντας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, τονίζεται στην Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Η ΚΕ εκτίμησε την πορεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης μετά τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, ιδιαίτερα από το 1995 μέχρι σήμερα, όπου η ΕΕ μπαίνει πιο αποφασιστικά στην Οικονομική και Νομισματική Ενοποίηση (ΟΝΕ), προωθώντας το κοινό νόμισμα και την "Ατζέντα 2000". Εκτιμήθηκαν η αναθεώρηση των συμφωνιών του Μάαστριχτ που έγινε στο Αμστερνταμ και οι επεξεργασίες τακτικής που προβλέπονται στην "Ατζέντα 2000", οι οποίες ενισχύουν την αντιδραστική κατεύθυνση της πολιτικής της ΕΕ.

Η ΚΕ επισημαίνει την ανάγκη να εντείνει το Κόμμα την πάλη για μια άλλη Ευρώπη πραγματικής δημοκρατίας, όπου θα κυριαρχούν τα συμφέροντα αυτών που δημιουργούν τον κοινωνικό πλούτο. Μια Ευρώπη της ισοτιμίας, της οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας των εργαζομένων, χωρίς εκμετάλλευση. Μια Ευρώπη που θα στέκεται εμπόδιο στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις, θα ανοίγει δρόμους αλληλεγγύης και συνεργασίας με τους λαούς και τα κινήματα του κόσμου ολόκληρου. Η πάλη κατά της ΕΕ, η ρήξη μαζί της είναι αξεχώριστα δεμένη, με την πάλη για βαθιές, ριζικές αλλαγές, με την οικοδόμηση του Μετώπου και την πάλη για το Σοσιαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ