Παρασκευή 27 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΟΥΑΔΟΡ
Καταγγελία της τεχνητής κρίσης από την ολιγαρχία

ΚΙΤΟ.--

Την καταδίκη των ενεργειών βουλευτών των κομμάτων της ολιγαρχίας, που έσπευσαν να καταφύγουν στην Κολομβία όπου ζήτησαν πολιτικό άσυλο υποστηρίζοντας ότι «καταδιώκονται από την κυβέρνηση του Κορέα», αλλά και άλλων που εκδήλωσαν την πρόθεση να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στο Περού και τις ΗΠΑ, καταδίκασαν λαϊκές οργανώσεις, αλλά και κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση του προέδρου Ραφαέλ Κορέα.

Μάλιστα, για τον Ράμσες Τόρες, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής δύναμης του Πατσακουτίκ, η κίνηση των βουλευτών είχε ως στόχο τη διεθνοποίηση της κρίσης, της πολιτικής και θεσμικής που οι ίδιοι προκάλεσαν προκειμένου να υποσκάψουν την κυβέρνηση Κορέα. Θυμίζουμε ότι για καιρό μπλοκάρισαν τη διαδικασία της σύστασης Συντακτικής Συνέλευσης, πράγμα που εγκρίθηκε με δημοψήφισμα από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού.

Τέλος, στην εξομάλυνση των διπλωματικών της σχέσεων με την Κολομβία αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση του Εκουαδόρ, στέλνοντας ξανά στην Μπογκοτά τον πρεσβευτή της, που είχε αποσύρει το Δεκέμβρη, μετά τη διμερή διένεξη για τους ψεκασμούς με επικίνδυνα χημικά στη μεθόριο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ