Κυριακή 24 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
33ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
2ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ψηφίστε και για μας! Ρίξτε κόκκινο...

Μια γιορτή από μαθητές για μαθητές, χωρίς σπόνσορες και χορηγούς. «Στημένο» με μεράκι ενάντια στην υποκουλτούρα και τα «σκουπίδια» που πλασάρονται ως «διασκέδαση». Ενα φεστιβάλ εμπλουτισμένο και διαποτισμένο από την πείρα των μαθητικών αγώνων του περασμένου χρόνου. Μια πείρα, που όσο μικρή κι αν θεωρηθεί, ωστόσο είναι αρκετή ακόμα και για ...«ένα μικρό παιδί» να βγάλει ορισμένα συμπεράσματα: Καταδίκη σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που ιδιωτικοποιούν και υποβαθμίζουν την Παιδεία!

Συζητάμε, αγωνιζόμαστε...

Ολα όσα τους απασχολούν, όλα όσα ονειρεύονται και όλα τα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά τους, μπαίνουν από προχτές στο «στόχαστρο» των μαθητών, στο 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ που διεξάγεται από την Παρασκευή στο θέατρο «Φοίνικα» στο Περιστέρι. Με ωριμότητα - που συχνά από εκπροσώπους του δικομματισμού και τα ΜΜΕ αμφισβητείται - δηλώνουν: Δεν έχουμε δικαίωμα ψήφου, όμως... Ξέρουμε, βλέπουμε, ακούμε, ζούμε... Το ζόρι των γονιών μας για να μη λείψει τίποτα και πάλι να μη φτάνει!

Τα ταμπλό στο χώρο καλούν τους επισκέπτες να ενισχύσουν το ΚΚΕ, να δώσουν δύναμη στους αγώνες τους. Απαιτούν «Στον Ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή» και δωρεάν αναβαθμισμένη Παιδεία για όλους.

Ο προβληματισμός των μαθητών για τη χειραγώγηση της συνείδησης της νεολαίας εκφράζεται μέσα από εκδηλώσεις - συζητήσεις όπως αυτή για τα βιντεοπαιχνίδια, με προβολή του αντίστοιχου DVD που έχει επιμεληθεί η ΚΝΕ. Σήμερα μεγάλη βαρύτητα έχει η συζήτηση με γονείς και καθηγητές για την Παιδεία, καθώς θα καταγραφεί η πείρα από τις μαθητικές και εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις (για τη χτεσινοβραδινή ομιλία του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννη Πρωτούλη, το ρεπορτάζ στο φύλλο της Τρίτης).

...δημιουργούμε!


Κάθε ρεκόρ έχει σπάσει η συμμετοχή μαθητικών συγκροτημάτων στο φεστιβάλ, καθώς ξεπερνούν τα 50! Τραγούδια και ήχοι εμπνευσμένοι από τη ζωή των μαθητών, όπου αποτυπώνεται και η αισιοδοξία που βγαίνει από την αγωνιστική πείρα τους.

Γέλιο και χειροκρότημα στη σάτιρα για την Παιδεία, παιγμένη από μαθητική θεατρική ομάδα. Υπόσχεση για διαρκή αγώνα στο αφιέρωμα στον Τσε Γκεβάρα, με βίντεο από τη ζωή του και κείμενα που γράφτηκαν από μαθητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ