Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ
Διόρισαν τα παιδιά τους δικαστικούς αντιπροσώπους

Οι ταγοί της Δικαιοσύνης, οι οποίοι είναι ταγμένοι να τηρούν το νόμο και να αποδίδουν το δίκαιο, διορίζουν τα παιδιά τους δικαστικούς αντιπροσώπους, αντί να κάνουν την επιβαλλόμενη κλήρωση! Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Β. Νικόπουλος και ο αντιπρόεδρος του Α` Τμήματος Δ. Λοβέρδος, που είναι αρμόδιος για τις εκλογές, διόρισαν δικαστικούς αντιπροσώπους εκτός κλήρωσης τον Ευτύχιο Νικόπουλο, γιο του προέδρου του Αρείου Πάγου, καθώς και παιδιά άλλων δικαστικών εν ενεργεία και συνταξιούχων, που είναι δικηγόροι ή ασκούμενοι δικηγόροι.

Ανάμεσα στα παιδιά δικαστικών που διορίστηκαν είναι η κόρη του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ελ. Βουρτσελά, ο γιος του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας Γ. Κολιοκώστα. Ενδεικτικό της ...αμεροληψίας των ανωτάτων δικαστών είναι ότι ενός συνταξιούχου αρεοπαγίτη διορίστηκαν και τα δύο παιδιά.

Η υπόθεση αυτή με τους διορισμούς προκάλεσε σάλο στο δικηγορικό κόσμο. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Δ. Παξινός, σύμφωνα με πληροφορίες, διαμαρτυρήθηκε έντονα, στέλνοντας τρεις επιστολές διαμαρτυρίας στον Δ. Λοβέρδο, όπου κατήγγειλε ότι έγιναν διορισμοί δικαστικών αντιπροσώπων εκτός κλήρωσης και χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των Δικηγορικών Συλλόγων. Ο Δ. Παξινός στις επιστολές του, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι τίθεται θέμα ηθικής τάξης.

Να σημειωθεί ότι οι διορισμοί αυτοί έγιναν, γιατί υπήρξαν ανεπίδοτοι διορισμοί δικαστικών αντιπροσώπων (κάποιοι δεν παρέλαβαν τους διορισμούς τους ή υπήρχε κώλυμα), με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κενά. Ωστόσο, αντί να γίνει κλήρωση παρουσία εκπροσώπων του ΔΣΑ, τοποθέτησαν τα παιδιά των δικαστών που ήθελαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ