Κυριακή 18 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Οικογενειακώς στο Μουσείο

Εργο της 10χρονης Κατερίνας Ευαγγελινού-Καλαμπόγια από τις συλλογές του Μουσείου
Εργο της 10χρονης Κατερίνας Ευαγγελινού-Καλαμπόγια από τις συλλογές του Μουσείου
Σήμερα Κυριακή 18 Μάη, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, δίνει την ευκαιρία σε γονείς και παιδιά να συναντηθούν στο χώρο του και να παρακολουθήσουν από κοινού ένα πρόγραμμα «Γκερνίκα: όταν η εικόνα ζωντανεύει και οι μορφές ταξιδεύουν στο χρόνο», βασισμένο στην Εκθεση Ζωγραφικής, με έργα παιδιών εμπνευσμένα από την «Γκερνίκα» του Π. Πικάσο.

Γονείς και παιδιά θα περιδιαβούν τους χώρους της έκθεσης, θα ταξιδέψουν, θα συνομιλήσουν με τις μορφές των έργων, θα φτιάξουν τη δική τους ιστορία και θα δημιουργήσουν τη δική τους σπουδή για την «Γκερνίκα». Με αφετηρία τα έργα καλούνται να συνυπάρξουν, να επικοινωνήσουν και να μοιραστούν ιδέες και εντυπώσεις.

Το ταξίδι, όμως, δε σταματάει εδώ. Φεύγοντας από το Μουσείο, με γεμάτες τις αποσκευές από εικόνες και εντυπώσεις, γονείς και παιδιά θα μπορούν πάντα να ανακαλύπτουν καινούριες διαδρομές.

Ωρες: 10.30-11.30 για παιδιά 5-8 ετών και 12.00-13.00 για παιδιά 9-12 ετών, Κόδρου 9, Πλάκα. Η είσοδος και η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η συμμετοχή ενός γονιού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ