Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Το ΚΚΕ απευθύνεται στο λαό με το δικαίωμα της 90χρονης αγωνιστικής του πορείας

Αποσπάσματα από την ομιλία του Σπ. Χαλβατζή, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ, με το δικαίωμα που αντλεί από την 90χρονη πολιτική του πείρα και τους πολύχρονους αγώνες του, τη σημερινή καθημερινή ανιδιοτελή, γεμάτη αυταπάρνηση προσφορά κατά της κοινωνικής αδικίας, για τη ζωή και το μέλλον της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας, από την αδιάλλακτη στάση του απέναντι στους εκμεταλλευτές και καταπιεστές του λαού, στον αγώνα για τη νέα, τη λαϊκή εξουσία, καλεί τους εργαζόμενους, τις λαϊκές δυνάμεις να προχωρήσουν μαζί με τους κομμουνιστές στην πάλη για τη λαϊκή εξουσία. Να παλέψουν για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων και πολιτικών της ΕΕ και του δικομματισμού (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) σήμερα, για τη λαϊκή εξουσία τους αύριο. Γιατί το βάρβαρο, αδίστακτο αστικό σύστημα δε μετασχηματίζεται σε ανθρώπινο, ανατρέπεται», τόνισε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο Φεστιβάλ ΚΚΕ -ΚΝΕ στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο παρακολούθησαν εκατοντάδες νέοι και νέες ιδιαίτερα, αλλά και μεγαλύτεροι που έφτασαν στο Πάρκο της πόλης.

Στην ομιλία του ο Σπ. Χαλβατζής, το Σάββατο το βράδυ, σημείωσε ότι δίνεται μια καλή ευκαιρία, στην πορεία για τις ευρωεκλογές, οι εργαζόμενοι και η νεολαία, όχι απλά να καταδικάσουν τα κόμματα του δικομματισμού, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς και τους υποστηρικτές του ευρωμονόδρομου, τον ΣΥΝ και το ΛΑ.Ο.Σ., αλλά να αποφασίσουν ότι έχουν τη δύναμη να τους κατατροπώσουν. Και μπορούν να το κάνουν εάν πιστέψουν στη δύναμή τους. Να ενισχύσουν αποφασιστικά το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Το ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ, αναφερόμενο ειδικότερα στην πορεία ενόψει του 18ου Συνεδρίου του Κόμματος, αλλά και στο σοσιαλισμό που γνωρίσαμε, στάθηκε στην, αναμενόμενη, όπως είπε, επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ με τη διαστρέβλωση των θέσεών του, αλλά και ενάντια στο σοσιαλισμό που γνωρίσαμε, για να τονίσει, ανάμεσα στα άλλα:

«Αυτή η επίθεση είναι ένας ακόμα κρίκος στην αντικομμουνιστική τους πορεία, την οποία δεν εγκατέλειψαν ποτέ, παρά τους πανηγυρισμούς τους για οριστική και πλήρη νίκη τους, όπως προπαγάνδιζαν το 1989-'91. Η αντικομμουνιστική δράση παίρνει διαστάσεις πολύμορφης πολεμικής, είτε ανοιχτής, είτε υπονομευτικής... Στόχος τους είναι η αμφισβήτηση του νομοτελειακού, του αντικειμενικού, του ιστορικά αναγκαίου, για το επαναστατικό πέρασμα από τον καπιταλισμό στον κομμουνισμό και, άρα, το ουτοπικό της πάλης για την κοινωνική επανάσταση.

Τους ανησυχεί σοβαρά το γεγονός ότι το ΚΚΕ, παρά την ανατροπή του σοσιαλισμού, μελετά την πείρα της 90χρονης οικοδόμησής του, υπερασπίζεται το σοσιαλισμό. Προβάλλει τις κατακτήσεις του και προσπαθεί να γίνεται πιο ώριμο, πιο ικανό. Επιδιώκει να συσπειρώνει την εργατική τάξη, ώστε να κάνει δική της υπόθεση τη σοσιαλιστική επανάσταση. Να στρατευτεί μαζικά σ' αυτό το τιτάνιο έργο, που θα είναι έργο των εργατικών μαζών, με πρωτοπορία το Κόμμα τους, το ΚΚΕ».

Και συνέχισε: «Διδάσκεται το ΚΚΕ από τα λάθη αυτής της πρώτης προσπάθειας. Προσπαθεί να εξοπλίζεται θεωρητικά, ώστε να γίνεται πιο ικανό να ανταποκριθεί στο καθήκον της οικοδόμησης του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Η μελέτη από το ΚΚΕ του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε πατά γερά στις νομοτέλειες της κοινωνικής εξέλιξης. Αυτές που διέπουν κάθε κοινωνικο-οικονομικό σχηματισμό, άρα και το σοσιαλισμό - κομμουνισμό ως ενιαίο σχηματισμό.

Χρειάζεται να γίνουμε πιο αυστηροί με τον εαυτό μας και να παρουσιάζουμε πιο ολοκληρωμένα το πρόσωπο, τις αξίες, το αγωνιστικό ήθος, τον πλούτο των θέσεων και της πολιτικής του ΚΚΕ στο λαό και τη νεολαία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ