Κυριακή 16 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Κοινές πρωτοβουλίες και μηνύματα αλληλεγγύης

Πέρα από την κοινή ανακοίνωση, έχει μεγάλη σημασία ότι οι Οργανώσεις Νεολαίας που συμμετείχαν στην 7η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Κομμουνιστικών Νεολαιών, αποφάσισαν να συντονίσουν και τη δράση τους με μια σειρά κοινές πρωτοβουλίες και καμπάνιες για συγκεκριμένα ζητήματα.

Οι πρωτοβουλίες που αποφασίστηκαν είναι οι ακόλουθες:

  • Κοινή δράση για την εργαζόμενη νεολαία ενάντια στην ευρωενωσιακή εφαρμογή των 65 ωρών δουλειάς της ευελφάλειας, και των νέων ευρωαντεργατικών κατευθύνσεων, οργανώνοντας Ευρωπαϊκή συνάντηση για αυτά τα ζητήματα.
  • Καμπάνια ενάντια στα 60χρονα του ΝΑΤΟ με δραστηριότητες στα πανεπιστήμια με τίτλο «Το ΝΑΤΟ έξω από τα πανεπιστήμια», να καταγγείλουμε τις συμφωνίες μεταξύ ΝΑΤΟ και κρατικών Πανεπιστημίων για έρευνα που προωθεί τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.
  • Δράση ενάντια στον αντικομμουνισμό, πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για την ΚΕΝ Τσεχίας ιδιαίτερα μπροστά στην Τσέχικη Προεδρία στην ΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2009.
  • Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης με την πάλη της νεολαίας και του λαού της Κολομβίας.
Μηνύματα στους λαούς που αγωνίζονται

Η 7η Συνάντηση Ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών Νεολαιών, απέστειλε επίσης, μηνύματα αλληλεγγύης και αμέριστης στήριξης στους λαούς και στη νεολαία που αγωνίζονται αυτήν την περίοδο καθώς και:

Στη Σοσιαλιστική Κούβα.

Στους λαούς της Παλαιστίνης, της Βενεζουέλας, της Κολομβίας, της Βολιβίας, της Κύπρου, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, του Καυκάσου, των Βαλκανίων, της Κορέας, της Συρίας, της Δυτικής Σαχάρας.

Εξέφρασε τη βαθύτατη αλληλεγγύη των Κομμουνιστικών Νεολαιών στους 5 Κουβανούς ήρωες.

Στην ΚΝ Τσεχίας, στην ΚΝ Κολομβίας, στη διωκόμενη αγωνίστρια Ρεμέδιος Γκαρσία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ