Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Πέντε σχολεία σε ένα κτίριο

Το ΚΚΕ έφερε το θέμα στη Βουλή

Πέντε σχολεία (ένα ΕΠΑΛ, δυο δημοτικά και δυο νηπιαγωγεία) στριμώχνονται στο ίδιο κτίριο στη Ν. Ιωνία, όμως κατά το υπουργείο Παιδείας ...δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Αυτό τον ισχυρισμό έλαβε ως απάντηση από τον υφυπουργό Παιδείας Α. Λυκουρέντζο ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης, κατά τη συζήτηση Ερώτησης που κατέθεσε για τη λειτουργία του Νυχτερινού Τεχνικού Σχολείου της Ν. Ιωνίας.

Ο Α. Λυκουρέντζος δεν απέφυγε την ...πεπατημένη της προσπάθειας να αποσείσει τις κυβερνητικές ευθύνες. Οπως είπε, η κατασκευή σχολείων «είναι στην αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και έτσι «η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση οφείλει να παράσχει οικόπεδο» όπου «μπορούμε να εντάξουμε την κατασκευή ενός συγκροτήματος». Διευκρίνισε πάντως πως «δεν είναι τόσο ταχείες αυτές οι διαδικασίες». Παράλληλα, δικαιολόγησε την κατάσταση που υπάρχει υποστηρίζοντας πως από τη συστέγαση «δεν επηρεάζεται η λειτουργία του Επαγγελματικού Λυκείου», μιας και «λειτουργεί σε διαφορετική ώρα».

Εμείς απαιτούμε «να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι θα φτιαχτούν σχολικά συγκροτήματα, και λέμε "σχολικά συγκροτήματα" γιατί χρειάζονται πολλά» αφού υπάρχουν ανάγκες «για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης», τόνισε ανταπαντώντας ο Γιάννης Πρωτούλης. Επισήμανε παράλληλα ότι η πολιτική που ακολουθείται με την έλλειψη κτιρίων και «όλα αυτά τα συσσωρευμένα προβλήματα οδηγούν στην απαξίωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης».

Ειδικά για το κτίριο στη Ν. Ιωνία, ο Γιάννης Πρωτούλης σημείωσε πως η κατάσταση είναι απαράδεκτη, με «προκάτ και υπόγειες αίθουσες» που χρησιμοποιούνται σε παρακείμενο σχολικό συγκρότημα της Ν. Ιωνίας. Επίσης, άσκησε κριτική και στη δημοτική αρχή λέγοντας πως «δεν απαιτεί κονδύλια» αλλά «βάζει να τσακώνονται οι διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης», την ώρα που απαιτείται «γενναία χρηματοδότηση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ