Σάββατο 17 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΑ «ΤΖΑΜΠΟ»
Νέες συντονισμένες κινητοποιήσεις σήμερα

Γενικεύεται ο αγώνας για την επαναπρόσληψη του Νίκου Νικολόπουλου και την καταδίκη των μαφιόζικων πρακτικών της εργοδοσίας

Από τον αποκλεισμό του Τζάμπο στη Βάρη στις 13 Γενάρη
Από τον αποκλεισμό του Τζάμπο στη Βάρη στις 13 Γενάρη
Ξεκάθαρο μήνυμα στους ιδιοκτήτες της επιχείρησης «ΤΖΑΜΠΟ» ότι οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν μέχρι την οριστική ανάκληση της απόλυσης του εργαζόμενου Νίκου Νικολόπουλου στέλνει το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα σε όλη τη χώρα, που προχωρούν σήμερα σε νέες, δυναμικές κινητοποιήσεις. Το μήνυμα ότι «η τρομοκρατία δε θα περάσει» θα ακουστεί και σήμερα ηχηρό και ξάστερο, έξω από καταστήματα της αλυσίδας στο Λεκανοπέδιο, στις κινητοποιήσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και άλλα συνδικάτα, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ο Νίκος Νικολόπουλος είχε απολυθεί από το κατάστημα της Βάρης τον περασμένο Δεκέμβρη, επειδή πήρε μέρος στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 10 του Δεκέμβρη. Με μια άμεση και δυναμική κινητοποίηση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, η εργοδοσία αναγκάστηκε να ανακαλέσει την απόλυση, για να τον απολύσει ξανά στις 12 του Γενάρη.

Η εργοδοσία της εταιρείας «Τζάμπο» χρησιμοποίησε άθλιες και μαφιόζικες πρακτικές, προσφέροντας στον εργαζόμενο 50.000 ευρώ για να αποχωρήσει από τη δουλειά, γιατί αλλιώς, όπως του είπαν, κινδυνεύει. Τις εργοδοτικές μεθοδεύσεις κατήγγειλε με ανακοίνωσή της και η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι τέτοιες μέθοδοι δε θα περάσουν, ενώ παρέμβαση για το θέμα έκανε η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Η επιμονή, με την οποία η εργοδοσία στα «ΤΖΑΜΠΟ» θέλει να επιβάλει «σιγή ιχθύος» στους εργαζόμενους, ώστε να σκύβουν υποτακτικά το κεφάλι στους αντεργατικούς της σχεδιασμούς, αναδεικνύει το καθεστώς τρομοκρατίας που εντείνεται και γενικεύεται σε όλο και περισσότερους χώρους εργασίας. Αναδεικνύει τα αποτελέσματα που έχει για τους εργαζόμενους η πολιτική την οποία εφαρμόζουν ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στηρίζοντας την «ανταγωνιστικότητα» και την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ