Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
Ερωτες και επισκέψεις

Ο Μπο Βίντερμπεργκ, σκηνοθέτης της ταινίας «Ερωτας 65» (ΕΤ-3 00.30)
Ο Μπο Βίντερμπεργκ, σκηνοθέτης της ταινίας «Ερωτας 65» (ΕΤ-3 00.30)
Αν εξαιρέσει κανείς τη σουηδική ταινία του Μπο Βίντερμπεργκ «Ερωτας 65», που θα παρουσιάσει η ΕΤ-3 στις 00.30, δεν υπάρχουν άλλα αξιόλογα κινηματογραφικά έργα για να δει απόψε. Πρόκειται για μια από τις πρώτες ταινίες του μεγάλου Σουηδού σκηνοθέτη με σαφείς επιρροές από το σινεμά της νουβέλ βαγκ, αλλά ο Βίντερμπεργκ κατορθώνει να αποτυπώσει τον ιδιόρρυθμο σουηδικό λυρισμό, την όμορφη λιτή φύση, τις ευαίσθητες ερωτικές σκηνές με κλασική μουσική υπόκρουση. Ενας σκηνοθέτης, που δεν μπορεί να ολοκληρώσει την ταινία που γυρίζει, βρίσκεται στην εξοχή μαζί με την οικογένειά του και με μια παλιά ερωμένη του. Εκεί θα γνωρίσει μια όμορφη γυναίκα, την Εύα, με την οποία θα έχει έναν εφήμερο δεσμό, ένα δεσμό που δε θα προχωρήσει, γιατί εκείνη μένει αδιάφορη και παγερά ασυγκίνητη στις ατέλειωτες εκμυστηρεύσεις του για το σινεμά. Μια ταινία, που αντανακλά την κατακερματισμένη οπτική της δεκαετίας του '60, μια ταινία, όπου οι επιρροές του Γκοντάρ είναι εμφανείς. Τέλος, μια ταινία που διακρίθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ του Βερολίνου το 1965 και απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας. Με τους Κεντ Αντερσον, και Τόμι Μπέργκερν.

Από την ΕΤ-1 στις 21.30 «Λαός και Κολωνάκι» του Γ. Δαλιανίδη. Μια ευχάριστη ελληνική κωμωδία, που αφηγείται την ιστορία ενός μικρομαγαζάτορα, που ελπίζει να κερδίσει στο Προ-Πο και ερωτεύεται παράφορα τη γόησσα της γειτονιάς. Εκτός από την ατάκα «Φρεγάδα μου, φρεγάδα μου» θα δούμε και σε βιντεοκλίπ την ερμηνεία των Χιώτη - Λίντα στο αλησμόνητο τραγούδι «Πάρε με στο τηλέφωνο». Παίζουν οι Κώστας Χατζηχρήστος και Κάκια Αναλυτή.

Από το STAR στις 00.15 «Μπακ ιν μπίζνες» του Φιλίπ Μορά.

Ο Τζόε είναι ένας πρώην αστυνομικός, που διώχτηκε από το Σώμα, με την κατηγορία ότι προσπάθησε να εκθέσει τον αστυνόμο Εμερι. Ο Τόνι, πρώην συνεργάτης του Τζόε, εργάζεται ως μυστικός πράκτορας του FBI, με σκοπό να παγιδέψει τον Ασμπι, έναν επικίνδυνο έμπορο ναρκωτικών. Με τον Μπράιαν Μποσγουόρθ.

Από τον ALPHA στις 02.15 «Επίσκεψη στο παρελθόν» της Λορέιν Φεράρα.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της Τζούλι Λονγουέλ, μιας ώριμης γυναίκας, της οποίας η ζωή αλλάζει για πάντα, όταν ο γιος της, τον οποίον είχε δώσει για υιοθεσία, αποφασίζει να επικοινωνήσει μαζί της. Η συνάντηση μάνας και γιου θα γίνει και όταν ο γιος θα ζητήσει και θα αναζητήσει τον αληθινό του πατέρα, τότε η καρδιά αυτής της γυναίκας θα αρχίσει να χτυπά τρελά, αφού ποτέ της δεν ξεπέρασε το βίαιο χωρισμό τους. Με τους Ντέιβιντ Αντριους και Μαρί Μπαρνς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ