Παρασκευή 13 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ «ΤΖΑΜΠΟ»
Σε πλήρη εξέλιξη η φάμπρικα της ποινικοποίησης

Στις 9 Απρίλη εκδικάζεται η πρώτη από τις 39 μηνύσεις που έχει καταθέσει η πολυεθνική σε βάρος αγωνιστών εργαζομένων. Σε απολογία κλήθηκε χτες και ο Νίκος Νικολόπουλος, ενώ πληθαίνουν οι «ανώνυμες» απειλές στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων

Η μαζική συγκέντρωση εργαζομένων έξω από το αστυνομικό τμήμα είχε οδηγήσει στην απελευθέρωση των συλληφθέντων στις 24 Γενάρη
Η μαζική συγκέντρωση εργαζομένων έξω από το αστυνομικό τμήμα είχε οδηγήσει στην απελευθέρωση των συλληφθέντων στις 24 Γενάρη
«Το τελεσίγραφο για το "τελεσθέν έγκλημα" του προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά προς όλους τους εισαγγελείς της χώρας, για την ποινικοποίηση των αγώνων και την καταδίκη της συνδικαλιστικής δράσης και όλων των εργαζομένων που αγωνίζονται ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στην προκειμένη περίπτωση ενάντια στην πολυεθνική "Τζάμπο", άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά». Μ' αυτόν τον τρόπο, σχολιάζει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ τις εξελίξεις στην άθλια φάμπρικα που έχουν στήσει σε βάρος των εργαζομένων και της ταξικής τους πρωτοπορίας η πολυεθνική «Τζάμπο», η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της.

Στις 9 Απρίλη, στο Πρωτοδικείο της Αθήνας δικάζονται οι εργαζόμενοι Τάσος Κεσόπουλος και και Χριστίνα Μπέλλα, που συνελήφθησαν στις 24 Γενάρη έξω από το κατάστημα του «Τζάμπο» στον Ταύρο, όπου διαδήλωναν με δεκάδες ακόμα συναδέλφους τους ενάντια στην απόλυση του Νίκου Νικολόπουλου. Οι συλληφθέντες είχαν οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Πετραλώνων, απ' όπου αφέθηκαν ελεύθεροι ύστερα από μαζική συγκέντρωση και παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται ότι για τον ίδιο λόγο εκκρεμούν στην ακροαματική διαδικασία συνολικά 39 μηνύσεις της εργοδοσίας, τις οποίες είναι βέβαιο ότι η Δικαιοσύνη, με εντολή Σανιδά, θα σπεύσει άμεσα να διεκπεραιώσει.

Οι θύτες δικάζουν τα θύματα!

Χτες, επίσης, ο Νίκος Νικολόπουλος κλήθηκε στα δικαστήρια να απολογηθεί (!) για τα όσα του καταμαρτυρεί η πολυεθνική σε μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του για «παράνομη βία κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και συκοφαντική δυσφήμιση». Η μήνυση κατατέθηκε στις 30 Γενάρη και η σχετική δικογραφία, όπως και η κλήση σε απολογία, δόθηκε στον απολυμένο εργαζόμενο την τελευταία στιγμή. Και σ' αυτήν την περίπτωση, όπως και στις αγωγές σε βάρος έξι συνδικαλιστών και δύο συνδικάτων του ΠΑΜΕ, η Δικαιοσύνη δείχνει ιδιαίτερη σπουδή να προχωρήσει δικαστικά η υπόθεση, την ώρα που για τη μήνυση που έχει καταθέσει εδώ και δύο μήνες ο Νίκος Νικολόπουλος, οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν κάνει την παραμικρή ενέργεια.

Από 'κει ακριβώς αντλεί το θράσος η πολυεθνική να κάνει το άσπρο μαύρο και να χαρακτηρίζει «βρώμικο, απαράδεκτο και ποινικά και ηθικά κολάσιμο κλιμακούμενο πόλεμο κατά της εταιρείας» τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ για την ανάκληση της απόλυσης. Από την ανοχή και την κάλυψη της κυβέρνησης και των εισαγγελικών αρχών αντλεί η πολυεθνική το θράσος να κυκλώνει σε φωτογραφίες των κινητοποιήσεων που περιέχονται στη δικογραφία το κεφάλι του Ν. Νικολόπουλου και να τον καταγγέλλει ως «πρωτοστατούντα στα επεισόδια».

Από 'κεί, τέλος, η πολυεθνική αντλεί το θράσος να πυκνώνει «τις τρομοκρατικές και τηλεφωνικές απειλές ενάντια στους εργαζόμενους της επιχείρησης "Τζάμπο" και ενάντια στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας», όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, καθώς χτες, 12 Μάρτη, «με τηλεφώνημα "αγνώστου" στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας απείλησαν το Συνδικάτο ότι, αν δε σταματήσει τις κινητοποιήσεις θα υπάρξουν συνέπειες».

Καμιά υποχώρηση

Το ΠΑΜΕ, στην ανακοίνωσή του, ξεκαθαρίζει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει βαριές ευθύνες γιατί στηρίζει την πολιτική των μονοπωλίων στο εμπόριο και μαζί επιχειρούν να επιβάλουν άκρα του τάφου σιωπή στους χώρους δουλειάς. Η "ανεξάρτητη Δικαιοσύνη", ενώ κλείνει τα μάτια ξανά στις καταγγελίες για απειλές σε βάρος των εργαζομένων, εξαγορά, εκβιασμούς, ενεργοποιείται μόνο στις απαιτήσεις της πολυεθνικής ενάντια στους εργαζόμενους και τα συμφέροντά τους και δρα ακαριαία!

Οσοι εισαγγελείς και δικαστές και άλλοι μηχανισμοί κι αν επιστρατευτούν στο τέλος νικητές θα βγουν οι εργαζόμενοι, γιατί έχουν το δίκιο και θα το υπερασπιστούν. Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, ούτε τρομοκρατείται, ούτε θα κάνει βήμα πίσω στη δράση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Θα δυναμώσει την πάλη του κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, κατά των απολύσεων, κατά της προσπάθειας να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι. Καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα συνδικάτα, να μη φοβηθούν και με όπλο την ταξική ενότητα, την αλληλεγγύη να συσπειρωθούν για να σπάσει η τρομοκρατία της εργοδοσίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ