Τετάρτη 22 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Νέα ... κινητικότητα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-

Τους ηγέτες των Ισραήλ, Π. Αρχής και Αιγύπτου πρόκειται να προσκαλέσει στο Λευκό Οίκο για ξεχωριστές συνομιλίες εντός των επόμενων βδομάδων ο Αμερικανός Πρόεδρος. Αυτό ανακοινώθηκε, χθες αργά, από Αμερικανούς αξιωματούχους, που συμπλήρωναν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θέλει να καταστήσει σαφές ότι είναι αποφασισμένος να επιμείνει στην προώθηση, διαμέσου συνομιλιών στη βάση του «οδικού χάρτη», μιας λύσης δύο κρατών.

Αυτό ακριβώς επανέλαβε πολλάκις κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή και ο απεσταλμένος του Ομπάμα, Τζορτζ Μίτσελ, ο οποίος δεν προσπάθησε να κρύψει τη δυσφορία του για τις τοποθετήσεις του νέου Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Αβιγκντόρ Λίμπερμαν περί «αποτυχίας της τακτικής του διαλόγου». Από την άλλη πλευρά, ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι το Τελ Αβίβ σχεδιάζει να αγοράσει, από τις ΗΠΑ, ένα νέο αντιπυραυλικό σύστημα για αναχαίτιση πυραύλων μικρού βεληνεκούς, προκειμένου να αναπτυχθεί, κυρίως, κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας.

Το Σάββατο, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν φιλειρηνικές οργανώσεις με τη συμμετοχή και του ΚΚ Ισραήλ, με στόχο την καταδίκη της δολοφονίας του Παλαιστινίου διαδηλωτή Μπάσε Ιμπραχίμ Αμπού Ραχμ, ένα 24ωρο νωρίτερα, από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαμαρτυρίας κατά του τείχους στο Μπι'ιλίν της Δ. Οχθης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ