Σάββατο 2 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εκδικητικές και προληπτικές απολύσεις

Η νέα αντεργατική επίθεση της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, αυτή τη φορά με την απόλυση 5 εργαζομένων από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠμΕΑ) της δημοτικής επιχείρησης ΔΕΕΚΜΕ του Δήμου, που τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, απασχόλησε την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι εκπρόσωποι της διοίκησης ομολόγησαν κυνικά ότι διέκοψαν παράνομα τις συμβάσεις των 5 εργαζομένων και προσέλαβαν άλλους, επειδή διαφορετικά θα συνεχιζόταν η επίσχεση μέχρι να πληρωθούν και άρα θα παρέμεναν τα προβλήματα στη λειτουργία του ΚΔΑΠμΕΑ, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

Η λειτουργία του ΚΔΑΠμΕΑ άρχισε τον Οκτώβρη του 2005 με την πρόσληψη του προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου με καταληκτική ημερομηνία τη λήξη του προγράμματος. Το πρόγραμμα συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι το τέλος Αυγούστου του 2009. Ομως, η Δημοτική Επιχείρηση απέλυσε 5 από τους εργαζόμενους που τόλμησαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας να τους καταβληθούν δεδουλευμένα των τελευταίων 8 μηνών.

Την αντεργατική επίθεση της διοίκησης του Δήμου κατήγγειλε ο Αγάπιος Σαχίνης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη Τώρα», συνδέοντάς την με τη γενικότερη επίθεση που εξελίσσεται σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ