Παρασκευή 15 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Το νησί της... βίας

Ο Πίτερ Μπρουκ υπογράφει την ταινία «Ο άρχοντας των μυγών» που θα μεταδοθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη της ΕΤ-1 απόψε στις 24.00.

Μια ομάδα παιδιών διαφεύγουν από μια επικείμενη καταστροφή που απειλεί το Λονδίνο. Ομως το αεροπλάνο προσγειώνεται αναγκαστικά σε ένα έρημο τροπικό νησί. Τα παιδιά προσπαθούν να επιβιώσουν , απολαμβάνοντας στην αρχή την πρωτόγνωρη περιπέτεια.

Βαθμιαία όμως αρχίζουν να διαχωρίζονται και να συγκρούονται μεταξύ τους. Τα πιο πολιτισμένα παιδιά της ανώτερης τάξης εκπίπτουν πρώτα σε ομάδα κυνηγών των άλλων, πιο ανέτοιμων και αδύναμων παιδιών , που μεταβάλλονται σε βασανιζόμενους σκλάβους τους.

Η μικρή κοινωνία των παιδιών εκφυλίζεται συνεχώς και μεταβάλλεται σε αγέλη αγρίων , με τους σκοτεινούς τρόμους, την τοτεμική λατρεία ενός μυστηριώδους θεού, την σκληρή βία, τελικά τον αναίτιο φόνο.

Ο Πίτερ Μπρουκ, ένας από τους μεγάλους σκηνοθέτες του θεάτρου, έχει γυρίσει αρκετές ταινίες, με θέματα ή ερεθίσματα που τον ενδιαφέρουν, όπως π.χ. το Μοντεράτο Καντάμπιλε με την Μαργκερίτ Ντιράς ή αυτόν τον «Βασιλιά των μυγών». Τα παιδιά σ' αυτήν την ταινία είναι «χαμένα» στο τροπικό νησί, εκφυλίζονται σε άγρια φυλή. Ο Πίτερ Μπρουκ γύρισε την ταινία με παιδιά ερασιτέχνες και με σχεδόν ντοκιμαντερίστικο ύφος έπλασε αυτόν τον απαισιόδοξο κινηματογραφικό μύθο. Παίζουν: Τζέιμς Ομπρι, Τομ Τσάπιν, Χιου Εντουαρντς, Ρότζερ Ελγουιν.

«Το τέλος της βίας». Περιπέτεια του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ. Ο Τομ σε κατάσταση άμυνας, σκοτώνει δύο γκάνγκστερ που προσπαθούν να ληστέψουν την καφετέριά του. Δεν αργεί να γίνει «ήρωας» μέσα από τα τοπικά μίντια. Δεν θ' αργήσει όμως να δέχεται απειλές όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για την οικογένειά του. Οι εξελίξεις τον αναγκάζουν να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να μπει φραγμός στη βία. Παίζουν οι Βίγκο Μόρτενσεν και Μαρία Μπέλο. (STAR 23.15)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ