Παρασκευή 15 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εκλογές βίας και νοθείας!

Ανακοίνωση της Πανσπουδαστικής ΚΣ

Η Πανσπουδαστική ΚΣ δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα των εκλογών στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης εξαιτίας της νοθείας που έκανε η κυβερνητική παράταξη. Οπως και η ΠΚΣ, έτσι και καμία άλλη παράταξη δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα στο συγκεκριμένο σύλλογο, παρά μόνο η ΔΑΠ!

Η ΠΚΣ σημειώνει ότι οι φετινές σπουδαστικές εκλογές πραγματοποιήθηκαν την ώρα που ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΕΕ και οι χειροκροτητές τους «θέλουν να πληρώσει την κρίση ο λαός με μέτρα που θα κρατήσουν για όλα τα επόμενα χρόνια». «Σε αυτό το φόντο - συνεχίζει η ΠΚΣ - η κυβερνητική παράταξη της ΔΑΠ, όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και τη μέρα των εκλογών, έκανε ό,τι μπορούσε για να μην εκφραστεί η φωνή των σπουδαστών, για να μην καταδικαστεί και με την ψήφο των σπουδαστών αυτή η πολιτική». Αναλυτικότερα, η ΠΚΣ σημειώνει:

  • Δεν τηρήθηκε η μυστικότητα την ώρα της ψηφοφορίας. Στη ΣΔΟ, στη ΣΕΥΠ τα παραβάν ήταν ανοιχτά για να βλέπουν τι ψηφίζουν οι σπουδαστές, τους οποίους και απειλούσαν.
  • Στις αίθουσες των εκλογών μπαινόβγαιναν στελέχη της ΔΑΠ, πήγαιναν σπουδαστές πάνω από την κάλπη και δίναν τα ψηφοδέλτια της ΔΑΠ.
  • Στη ΣΕΥΠ το τμήμα Νοσηλευτικής αποφάσισε ότι τα βιβλία που δεν είχαν δοθεί 2 μήνες τώρα, θα δινόντουσαν στις 13 Μάη. Με τη διαφορά ότι έπρεπε να περάσεις από δεκάδες ΔΑΠίτες για να μπορέσεις να τα πάρεις, οι οποίοι εκβίαζαν ανοιχτά τους σπουδαστές.
  • Δεκάδες μπράβοι της νύχτας τριγυρνούσαν από σχολή σε σχολή μαζί με στελέχη της ΔΑΠ θέλοντας να τρομοκρατήσουν τον κόσμο.
  • Σε καμιά σχολή δεν τηρήθηκε ο κανονισμός διεξαγωγής των εκλογών με βάση την απόφαση του ΚΣ της ΕΣΕΕ.
  • Στις εφορευτικές επιτροπές η ΔΑΠ είχε την απόλυτη πλειοψηφία για να μπορεί να «μαγειρεύει» και να αποφασίζει μόνη της. Ετσι δεκάδες άκυρα ψηφοδέλτια της ΔΑΠ βγήκαν έγκυρα, γιατί -όπως λέγαν- το ΤΕΙΘ είναι δικό τους και κάνουν ό,τι θέλουν.
  • Εκατοντάδες σπουδαστές ψήφιζαν χωρίς ταυτότητα - διαβατήριο - δίπλωμα οδήγησης, λέγοντας απλά ένα όνομα ή με βεβαιώσεις σπουδών που στην πλειοψηφία έπαιρνε μόνη της η ΔΑΠ από τις γραμματείες. Γραμματείες που όμως όλο το χρόνο δουλεύουν για «παιδιά της ΔΑΠ».
  • Σε εφορευτικές επιτροπές που η ΔΑΠ είχε τους 7 στους 9 μοιραζόντουσαν μόνο ψηφοδέλτια της ΔΑΠ, σβήνανε από τους καταλόγους ό,τι όνομα ήθελαν για να μπορούν να ψηφίζουν κάποιοι πολλές φορές. Ετσι στη ΣΔΟ μέσα σε 3 ώρες, από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 11.00 π.μ., είχαν ψηφίσει 800 σπουδαστές.
  • Στην Ηλεκτρονική δεν άφηναν, αφού τέλειωσε η ψηφοφορία και πριν την καταμέτρηση, τον εκπρόσωπο της ΠΚΣ να βρίσκεται στην αίθουσα της καταμέτρησης.

Μετά από τα παραπάνω «έργα και ημέρες», η ΔΑΠ είχε κιόλας το θράσος να επιτεθεί αναίτια σε μέλη της ΚΝΕ...

Η ΠΚΣ καλεί τους σπουδαστές να δυναμώσουν την πάλη τους για την ανατροπή αυτής της σάπιας κατάστασης, να συνεχίσουν την πάλη για αλλαγή των συσχετισμών, αλλά και την προσπάθεια για την ανασύνταξη του κινήματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκλογές βίας και νοθείας από τη ΔΑΠ στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης(2019-04-11 00:00:00.0)
Μηχανισμούς νοθείας προσπαθούν να στήσουν ΔΑΠ και ΠΑΣΠ(2019-04-09 00:00:00.0)
«Κάνε τη φωνή σου δύναμη ανατροπής»(2008-04-05 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκαν τα αποτελέσματα(2004-05-21 00:00:00.0)
Με φόντο τις αντιδραστικές αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση(2001-03-29 00:00:00.0)
Χωρίς προβλήματα έγινε η ψηφοφορία(1998-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ