Παρασκευή 9 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
«Τραγουδάμε για την Παιδεία»

Το πρώτο μαθητικό φεστιβάλ των σχολείων του δήμου διοργανώνει η Ενωση Γονέων, αύριο Σάββατο

Το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Σχολείων Δήμου Καλαμαριάς διοργανώνει η Ενωση Συλλόγων Γονέων των μαθητών του δήμου, με σύνθημα «Τραγουδάμε για την Παιδεία. Αγωνιζόμαστε για το Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο και την Ποιοτική του Αναβάθμιση».

Το Φεστιβάλ γίνεται αύριο Σάββατο, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Δημαρχείου στην Καλαμαριά. Στην εκδήλωση συμμετέχουν μαθητικά μουσικά συγκροτήματα Γυμνασίων και Λυκείων που ενώνουν το τραγούδι τους για τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και την ποιοτική της αναβάθμιση.

Η Ενωση Γονέων της Καλαμαριάς δραστηριοποιείται, εκτιμώντας ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με προβλήματα, που αντιμάχονται και υπονομεύουν το δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα και την ποιοτική αναβάθμιση του σχολείου.

Για παράδειγμα, το πρόβλημα της διπλής βάρδιας, πρωί - απόγευμα, λειτουργίας των σχολείων, στο 1ο Γυμνάσιο, 8ο Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο, 7ο Λύκειο, έχει ως αποτέλεσμα τη μαθητική διαρροή προς άλλα Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής. Ενώ το στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων της Ν. Κρήνης αναμένεται να γίνει οξύτερο λόγω της συνεχούς ανοικοδόμησης της περιοχής. Επισημαίνει ότι χρειάζεται ανακατασκευή χώρων υγιεινής και αύλισης των μαθητών, όπως στο 3ο και 23ο Δημοτικό Καλαμαριάς. Ακόμα, προβλήματα περιβαλλοντικά, όπως η έκθεση των μαθητών Λυκείων, Γυμνασίων, Δημοτικών και Νηπιαγωγείων της Καλαμαριάς σε εκπομπές των κεραιών κινητής τηλεφωνίας ή η επιβάρυνση της υγείας των μαθητών του 13ου Δημοτικού από τον αμίαντο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ