Παρασκευή 14 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υποκρισία, αντιπερισπασμός και κοροϊδία

Την προσπάθεια αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, σχολίασε, στην ομιλία της, η Αλέκα Παπαρήγα

Σχολιάζοντας τις προσπάθειες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε στη χτεσινή ομιλία της:

«

Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πραγματικά Νόμπελ. Νόμπελ υποκρισίας, αλλά δουλεμένης υποκρισίας. Γιατί υπάρχει και η υποκρισία που αμέσως την καταλαβαίνεις. Ομως, αυτή κάνει υποκρισία αντιπερισπασμού και ιδεολογικής τρομοκρατίας. Δεν είναι μόνο η κυβέρνηση, τα ίδια κάνει και η ΝΔ και ο σύμμαχος της κυβέρνησης ΛΑ.Ο.Σ., που είναι χορηγός της προβοκάτσιας. Βεβαίως, και ο ΣΕΒ και άλλοι. Ο καθένας με την ιδιομορφία του.

Πού βρίσκεται τώρα η υποκρισία και ο αντιπερισπασμός; Βρίσκεται στο ότι λένε: Ναι, το βασικό στοιχείο, η βασική αιτία της κρίσης είναι η αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, η αφερεγγυότητα, η έλλειψη κύρους. Η κρίση του πολιτικού συστήματος. Μέσα εκεί είμαστε και εμείς, λέει το ΠΑΣΟΚ. Βγαίνει ο Σαμαράς και λέει είμαστε και εμείς μέσα, η ΝΔ. Και μετά βγαίνουν και λένε ότι όλα τα κόμματα είναι μέσα.

Αυτά τα χρέη και τα ελλείμματα που υπάρχουν πώς συνδέονται με την αξιοπιστία; Βέβαια, λένε, αυτά είναι προϊόν κλοπής. Ψέμα. Κυρίως είναι προϊόν νόμιμης κλοπής. Βέβαια, αυτά τα χρήματα μπορεί να μην βρίσκονται στα κρατικά ταμεία, αλλά υπάρχουν. Υπάρχουν με τη μορφή κεφαλαίου, με τη μορφή κερδών, επενδύσεων στο εξωτερικό. Το κεφάλαιο, είτε εμπράγματο είτε χρηματικό, υπάρχει. Ενα μέρος, όντως, έχει κλαπεί και έχει μπει στις τσέπες τους. Είναι μικρό αυτό το μέρος.

Εχουν αρχίσει και αυτομαστιγώνονται, σε επόμενα­­­­­­­­­ στάδια θα "φάνε" και μερικούς υπουργούς και στελέχη, θα τσακωθούν και μεταξύ τους, προκειμένου να διασώσουν τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής, το πώς, δηλαδή, βγαίνει η υπεραξία στο πεδίο της οικονομίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ