Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Αγώνας για λαϊκή παιδεία, ενιαία, δημόσια και δωρεάν

Ο Θ. Κωνσταντινίδης μιλώντας στο 8ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς

Motion Team

Ο Θ. Κωνσταντινίδης μιλώντας στο 8ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς
Σε αγώνα για Δημόσια Δωρεάν Ενιαία λαϊκή παιδεία των σύγχρονων αναγκών μας, κάλεσε μαθητές, γονείς και καθηγητές ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας που περιόδευσε χθες με κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε πολλά σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Το μεσημέρι μιλώντας στο 8ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, το οποίο παρ' όλες τις υποσχέσεις υπουργείου και νομαρχίας χρόνια τώρα εξακολουθεί να λειτουργεί σε διπλοβάρδια, αναφέρθηκε στην ανάγκη για μια λαϊκή παιδεία, ενιαία δημόσια και δωρεάν, που θα ικανοποιεί το σύνολο των μορφωτικών αναγκών όλων των νέων. Ζήτησε από όλους στην εκπαίδευση να αγωνιστούν για ένα ενιαίο βασικό 12χρονο σχολείο στο οποίο θα σπουδάζουν τα παιδιά σύγχρονα και σωστά, χωρίς να καταφεύγουν σε φροντιστήρια και στην παραπαιδεία. Για να εισέρχονται οι μαθητές στο δημόσιο Πανεπιστήμιο, το οποίο θα παρέχει γνώσεις και πτυχία, που θα αποτελούν αποκλειστικό εφόδιο για την εργασία. Επίσης αναφέρθηκε στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι, όπως τόνισε, θα πρέπει να απολαμβάνουν το δικαίωμα στη σταθερή μόνιμη εργασία με μισθούς που να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες και υποχρεώσεις τους.

Σε κοινή τους ανακοίνωση ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, τονίζουν ανάμεσα στα άλλα με αφορμή την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς:

«Φέτος, στον αστερισμό του αντιλαϊκού μνημονίου, τα χρόνια προβλήματα παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις (τμήματα χωρίς εκπαιδευτικούς, πολυπληθή τμήματα των 30 μαθητών, ακατάλληλα και επικίνδυνα σχολικά κτίρια, πενιχρή χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών κ.ά.) τα χειρότερα έρχονται!

Αυτοί που παίρνουν το μισθό, τη σύνταξη, τις εισφορές τόσων χρόνων, την ασφάλιση, ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας, είναι αυτοί που τώρα προωθούν ένα σχολείο που τη λειτουργία του θα την πληρώσουν ξανά οι λαϊκές οικογένειες. Ενα σχολείο που δε θα είναι ίδιο για όλα τα παιδιά, που το τι θα μαθαίνουν και το πώς θα μαθαίνουν τα παιδιά θα το καθορίζουν οι επιχειρήσεις.

Φτιάχνουν ένα σχολείο που τα παιδιά από μικρά θα διδάσκονται ότι "ένα δίκιο υπάρχει", αυτό των πλουσίων και "μια κοινωνία, ο καπιταλισμός". Αυτό το σχολείο παραπλανητικά το ονομάζουν "νέο", "καινοτόμο", "ανοιχτό στην κοινωνία", "πράσινο σχολείο" κτλ. Για να "το περάσουν", προωθούν την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, τα 800 πιλοτικά ολοήμερα Δημοτικά».

Περιοδείες σε σχολεία έκαναν χτες και ο Γ. Ζιώγας αλλά και οι άλλοι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες στην Κ. Μακεδονία, καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι στους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραστηριότητες βουλευτών του ΚΚΕ και υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»(2010-10-27 00:00:00.0)
Είναι η ώρα που παίρνουν θέση οι εργαζόμενοι(2010-10-22 00:00:00.0)
Πρόγραμμα Θ. Κωνσταντινίδη(2010-10-15 00:00:00.0)
Με τους υποψήφιους σε περιφέρεια και δήμους(2010-10-15 00:00:00.0)
Πρόγραμμα Θεοδόση Κωνσταντινίδη(2010-10-07 00:00:00.0)
Σύσκεψη στην Κασσάνδρα(2010-09-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ