Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΟΥΑΔΟΡ
Αμεση προτεραιότητα η αναδιοργάνωση των αρχών ασφαλείας

ΚΙΤΟ.--

Η κυβέρνηση δεν είχε καμία εικόνα για την «εκστρατεία παραπληροφόρησης» στους κόλπους της αστυνομίας και του στρατού που βρίσκονταν σε εξέλιξη καιρό, δεν είχε την παραμικρή ιδέα για την ύπαρξη της αποκαλούμενης «Ενοπλης Αστυνομικής Ομάδας» ή GAP, οι «μυστικές υπηρεσίες απέτυχαν». Δηλώσεις του προέδρου Ραφαέλ Κορέα στον απόηχο της απόπειρας πραξικοπήματος με τη στάση χιλιάδων αστυνομικών, αλλά και περιορισμένων μονάδων του στρατού, μία στάση που ξεκίνησε ως διαδήλωση διαμαρτυρίας για τις περικοπές των επιδομάτων τους στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το δημόσιο τομέα.

Για την «αποτυχία των μυστικών υπηρεσιών», αλλά και της αστυνομίας, ο πρόεδρος Κορέα σημείωσε ότι «είναι γνωστή η εξάρτησή τους από την αμερικανική πρεσβεία», αλλά και την Ουάσιγκτον και των οποίων η δράση είναι υπό έρευνα, εξαιτίας της σωρείας των καταγγελιών για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι άμεσο και επιτακτικό καθήκον η άμεση αναδιοργάνωση των υπηρεσιών ασφαλείας, κατέληξε ο πρόεδρος Κορέα, σύμφωνα με το ισπανικό πρακτορείο «Efe». «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την ύπαρξη και τη δράση ακροδεξιών παραστρατιωτικών ομάδων στους κόλπους του κράτους», σημείωσε και από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Γκουστάβο Χαλκ.

Στο μεταξύ περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχουν συλληφθεί, στην πλειονότητά τους αστυνομικοί, ενώ έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης σε βάρος άλλων 253 για απείθεια λόγω της συμμετοχής τους στη στάση. Το Εκουαδόρ παραμένει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ως σήμερα το βράδυ, με το στρατό να φρουρεί το προεδρικό μέγαρο, το κτίριο της βουλής και άλλα δημόσια κτίρια, ενώ διενεργούνται και άλλες έρευνες για το ρόλο της αστυνομίας στα γεγονότα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ