Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Σχέδιο χειραγώγησης και εξαπάτησης των εργαζομένων στο Πέραμα

Εχει χαθεί ο λογαριασμός των προσλήψεων, με δίμηνες, οχτάμηνες συμβάσεις εργασίας, προσλήψεις με «μπλοκάκια» παροχής υπηρεσιών και ό,τι άλλο έχει ο «μπαξές» των ελαστικών μορφών απασχόλησης, στις οποίες έχει επιδοθεί τις τελευταίες μέρες ο σημερινός δήμαρχος Περάματος Γιάννης Γλύκας, για να υφαρπάξει ψήφους. Ο συγκεκριμένος είχε εκλεγεί με το κοινό ψηφοδέλτιο των ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ και τώρα είναι ο «επίσημος» υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στο Πέραμα. Ο Γ. Γλύκας, μόνο την τελευταία (κατά το νόμο) μέρα που είχε δικαίωμα για προσλήψεις, σύμφωνα με στοιχεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περάματος, «προσέλαβε» πάνω από 100 συμβασιούχους!

Το εξοργιστικό είναι ότι την ίδια ώρα, που κάνει αθρόες «προσλήψεις», πατώντας πάνω στον εφιάλτη της ανεργίας που έχει δημιουργήσει η αντιλαϊκή πολιτική των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ, την οποία υπηρετεί και ο ίδιος πιστά, έχει απλήρωτους εκατοντάδες εργαζόμενους συμβασιούχους, από μερικούς μήνες ως και χρόνο! Τα ασφαλιστικά ταμεία των «μονίμων» εργαζομένων είναι «απλήρωτα» εδώ και πάνω από δύο χρόνια! Ενώ εργαζόμενοι του Δήμου κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από κατάσχεση επειδή η δημοτική αρχή του Γ. Γλύκα από το 2008 σταθερά δεν πληρώνει τις δόσεις των δανείων που πήραν οι εργαζόμενοι από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, παρά το γεγονός ότι τις παρακρατεί από τους μισθούς τους!

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περάματος, καταγγέλλει αυτή την κατάσταση, επισημαίνοντας ακόμα, ότι δεν φτάνει που ο Γ. Γλύκας και πριν ο γαλάζιος δήμαρχος Γ. Λαγουδάκος - υποψήφιος δήμαρχος ξανά σήμερα της ΝΔ στο Πέραμα - έχουν μετατρέψει το δήμο σε ρουσφετολογικό μηχανισμό αλλά «από πάνω ο Γ. Γλύκας καλεί τους δημοτικούς εργαζομένους να τον ψηφίσουν λέγοντας ότι μόνο με την επανεκλογή του θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν τα δεδουλευμένα τους!». «Πρόκειται - συνεχίζει - για ολοκληρωμένο σχέδιο χειραγώγησης και εξαπάτησης των εργαζομένων»!

Ο Συνδυασμός που στηρίζει το ΚΚΕ, καλεί τους εργαζόμενους να αντιταχθούν στην επιχείρηση εξαπάτησής τους. Να καταψηφίσουν μαζικά τους συνδυασμούς «επίσημους» και ανεπίσημους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που αποκλειστικός τους γνώμονας είναι να αρπάξουν την ψήφο των εργατικών, λαϊκών οικογενειών για να περάσουν, στη συνέχεια, την αντιλαϊκή πολιτική, σε βάρος τους. Τους καλεί να ψηφίσουν «Λαϊκή Συσπείρωση» με υποψήφιο δήμαρχο Περάματος τον Γιάννη Πατσιλινάκο και με υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής τον Θανάση Παφίλη, για να δώσουν «δύναμη στη δύναμή τους και στους αγώνες τους, διεκδικώντας συσπειρωμένοι με το ταξικό εργατικό κίνημα μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ