Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο πιο καλός ο σοβατζής...

Προαναγγέλλοντας την παρουσία του κόμματός του στη χτεσινή συνεδρίαση της Βουλής με προσκεκλημένο τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, Ολι Ρεν, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε προχτές σε συνέντευξη Τύπου: «Είναι διαφορετικό πράγμα να μιλάει κανείς για οργανισμούς στους οποίους συμμετέχουμε ως χώρα και η ηγεσία τους είναι σήμερα, με βάση τους συσχετισμούς που υπάρχουν, συντηρητική και ακολουθεί μια πολιτική καταστροφική - και αναφέρομαι στην ΕΕ - και είναι διαφορετικό πράγμα η νομιμοποίηση της παρουσίας ενός Οργανισμού (...) με τις πολιτικές επιλογές που ακολουθεί, που επιβάλλει εκβιαστικά σε κυβερνήσεις». Δηλαδή, σύμφωνα με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν «καλοί» και «κακοί» ιμπεριαλιστές, γι' αυτό ο ίδιος επιλέγει ακόμα και στο επίπεδο των συμβολισμών να καλοδέχεται τους πρώτους, καλώντας μάλιστα το λαό να κάνει το ίδιο. Το γιατί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε χτες να παραβρεθεί στη συνεδρίαση της Βουλής, εξηγείται εύκολα αν ανατρέξει κανείς στην ομιλία του Αλ. Τσίπρα, με την οποία απευθύνθηκε στον Ολι Ρεν.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε όλο αγωνία από τον εκπρόσωπο της Κομισιόν να μάθει «ποιος λέει τελικά την αλήθεια; Εσείς ή ο κ. Παπακωνσταντίνου; Το 2011 ή το 2013 θα βγούμε στις αγορές;». Σαν να πρόκειται η ευημερία του λαού να εξαρτάται από το πότε η κυβέρνηση θα καταφέρει να δανειστεί με χαμηλότερα επιτόκια και άρα να εξασφαλίσει περισσότερο φθηνό χρήμα για το κεφάλαιο. Ο ίδιος άσκησε κριτική στα μέτρα του μνημονίου που μειώνουν το εισόδημα, από τη σκοπιά της αδυναμίας του κράτους να εισπράξει περισσότερους φόρους και να αυξήσει τα έσοδά του. Είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας: «Γνωρίζετε προφανώς ότι χαμηλότερη αγοραστική δύναμη, χαμηλότερα εισοδήματα, σημαίνει μικρότερη κατανάλωση, άρα μικρότερα έσοδα από τη φορολογία, μικρότερα δημόσια έσοδα».

Πού καταλήγει ο Αλ. Τσίπρας; «Χωρίς ενιαία οικονομική πολιτική, χωρίς ισχυρό κοινοτικό προϋπολογισμό, χωρίς δυνατότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όχι μόνο να δανείζει φθηνά ώστε να διασώζει τις εμπορικές τράπεζες, αλλά να αποτελεί καταφύγιο έκτακτης ανάγκης για τις αδύναμες οικονομίες, το ευρώ, η Ευρωζώνη και μαζί και η Ευρωπαϊκή Ενωση θα οδηγηθούν σε διάλυση». Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ καίγεται να σωθεί η καπιταλιστική ΕΕ και αυτή του την αγωνία βγάζει στον Ολι Ρεν. Προτείνει μάλιστα και συγκεκριμένα μέτρα για να τη βγάλει καθαρή το καπιταλιστικό οικοδόμημα από την κρίση, ανάμεσα στα οποία είναι και ο «ισχυρός κοινοτικός προϋπολογισμός», ή η λειτουργία της ΕΚΤ σαν «καταφύγιο» (!) για τις αδύναμες οικονομίες. Μετά από αυτά, αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είχε κάθε λόγο να βρίσκεται χτες στην αίθουσα της Βουλής. Οσο κι αν έψαχνε, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δε θα έβρισκε ποτέ καλύτερο σοβατζή του ιμπεριαλιστικού οικοδομήματος της ΕΕ, που ξεφτίζει ολοένα και περισσότερο κάτω από το βάρος της κλιμακούμενης λαϊκής αγανάκτησης για την πολιτική της λυκοσυμμαχίας.


Π.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παράνομος και ο επίτροπος!(2012-02-24 00:00:00.0)
«Αναλύσεις» και προτάσεις στα μέτρα της αστικής διαχείρισης(2011-11-24 00:00:00.0)
Διαφορετικές «αναγνώσεις» του αποτελέσματος(2009-10-06 00:00:00.0)
Σήμερα οι συστάσεις για την Τουρκία(2006-11-29 00:00:00.0)
Συστάσεις για το «θεαθήναι» στην Τουρκία(2006-07-13 00:00:00.0)
Συζητήσεις για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας(2006-03-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ