Παρασκευή 21 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η φιλοκυβερνητική ΓΣΕΒΕΕ

Παρά τις συνθήκες «γενοκτονίας» που επικρατούν για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ, η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ επιμένει σε μια τακτική συνομιλιών με την κυβέρνηση για διάφορα επιμέρους θέματα, που μπορεί να έχουν την αξία τους για τους ΕΒΕ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν απαντούν στα ζητήματα «ζωής και θανάτου» που θέτουν η κυβερνητική πολιτική και το μνημόνιο.

Αυτόν το χαρακτήρα έχουν και οι προτάσεις της για το ΦΠΑ, προς το υπουργείο Οικονομικών, για συμψηφισμούς με οφειλές, εμπλοκή των τραπεζών κλπ., ενώ προτείνει μέχρι και κοινή επιτροπή που θα εξετάσει το ζήτημα των επαγγελματικών μισθωμάτων και το ενδεχόμενο παγώματος των εξώσεων.

Τίποτα καλύτερο δεν υπάρχει για την κυβέρνηση αυτή την περίοδο από «υπεύθυνους» συνομιλητές που καταθέτουν τις προτάσεις τους και περιμένουν να δουν τι θα γίνει και αν δεν υπάρξει πρόοδος, τότε επανακαταθέτουν τις προτάσεις τους.

Είναι μια χαρά για την κυβέρνηση να υλοποιεί ταχύτατα και χωρίς εμπόδια μια φιλομονοπωλιακή πολιτική που «σβήνει από το χάρτη» τους μικρέμπορους και τους βιοτέχνες, έτσι ώστε η καταστροφή τους να εξασφαλίζεται ακόμη κι αν αυτή δεν πάρει κανένα μέτρο που να στρέφεται ευθέως σε βάρος τους.

Γιατί τα παραπάνω μέτρα δεν είναι ούτε καν ασπιρίνες που θα ανακουφίσουν τους ΕΒΕ οι οποίοι βρίσκονται σε αδιέξοδο λόγω ανταγωνισμού με τα μονοπώλια που οδηγεί στο ξεκλήρισμά τους με δεδομένες επίσης τις συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Η πολιτική υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου που υλοποιεί η κυβέρνηση και τα μέτρα σε βάρος των μικρών ΕΒΕ που παίρνει, τα παίρνει ανενόχλητη από την ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ, οι οποίες μάλιστα με κάθε ευκαιρία στηρίζουν αυτή την πολιτική, τη σιγοντάρουν, τη «νομιμοποιούν», τη διαχειρίζονται κόντρα στα συμφέροντα των ΕΒΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ