Τρίτη 22 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΕΤΚΑ
Επίθεση εργοδοτικού σωματείου σε συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ

Προκλητική επίθεση εναντίον του Κ. Στεργίου, συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, εξαπολύει το εργοδοτικό σωματείο του εργοστασίου ΜΕΤΚΑ, όπου εργάζεται ο συνδικαλιστής, επειδή πρωτοστατεί για την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων στο χώρο δουλειάς ενάντια στην ασυδοσία της εργοδοσίας.

Οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές, ενοχλημένοι από την ταξική συνδικαλιστική δράση του, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν, μεταξύ των άλλων, ότι «σε πολλά εργοστάσια της περιοχής μας όπου επιλέχθηκαν τακτικές Στεργίου βλέπουμε τα αποτελέσματα: Απλήρωτοι εργαζόμενοι, διαθεσιμότητες, μειωμένα ωράρια και εκ περιτροπής εργασία», κάνουν λόγο για «διατάραξη της εργασιακής ειρήνης», ωραιοποιούν τις συνθήκες εργασίας, ενώ οργιάζει η εργοδοτική τρομοκρατία, ισχυριζόμενοι ότι «κανείς εργαζόμενος δεν έχει μείνει απλήρωτος, παρότι για πολλούς μήνες δεν υπήρχε αντικείμενο εργασίας για όλους, κανείς δεν έχει υποχρεωθεί σε αντεργατικές τακτικές» και αξιώνουν από τους εργαζόμενους, «σήμερα που οι καιροί είναι δύσκολοι όσο ποτέ άλλοτε», να κάνουν «πολύ προσεκτικές κινήσεις και προπαντός υπεύθυνες».

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη βδομάδα συνδικαλιστικά στελέχη και πλήθος εργαζομένων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στη συνεχιζόμενη εργοδοτική τρομοκρατία στην επιχείρηση, πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο καταγγέλλοντας την εργοδοτική τρομοκρατία απέναντι στον εργαζόμενο Κώστα Στεργίου. Οπως τόνιζε σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, «η εργοδοτική πλειοψηφία του Σωματείου έχει ακέραια την ευθύνη για τις αρνητικές εξελίξεις που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, αλλά και για την επίθεση στο συγκεκριμένο συνδικαλιστή». Και καλούσε τους εργαζόμενους «να ξεσηκωθούν και μαζί με το ΠΑΜΕ και τα άλλα ταξικά σωματεία και συνδικαλιστές» και «ν' απομονώσουν το εργοδοτικό σωματείο και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους και να οργανώνουν την πάλη τους απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ