Πέμπτη 31 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Η ταξική αλληλεγγύη όπλο στα χέρια της εργατικής τάξης

Εκδήλωση στον κινηματογράφο «Τριανόν», στο πλαίσιο του 16ου Συνεδρίου της ΠΣΟ

Από την εκδήλωση στον κινηματογράφο «Τριανόν»
Από την εκδήλωση στον κινηματογράφο «Τριανόν»
Εκδήλωση για τη σημασία της ταξικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης των εργαζομένων πραγματοποίησαν χθες η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας στο πλαίσιο του 16ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της ΠΣΟ, στον κινηματογράφο «Τριανόν», όπου προβάλλεται η ταινία «Συντροφικότητα» του Γερμανού σκηνοθέτη Γκέοργκ Βίλχεμ Παμπστ. Η ταινία κυκλοφόρησε στην Α' προβολή με τον τίτλο «Η τραγωδία του Ορυχείου» και είναι επίκαιρη για τον αντιπολεμικό της χαρακτήρα και την ταξική αλληλεγγύη που προτάσσει.

Πριν την έναρξη της βραδινής προβολής, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Απτον Σίνκλερ «Ο βασιλιάς άνθρακας».

Ανοίγοντας την εκδήλωση, η Χρυσούλα Λαμπούδη, εκ μέρους της Γραμματείας Γυναικών του ΠΑΜΕ, παρουσίασε τις ομοιότητες της ταινίας με το βιβλίο, που βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα σε ορυχεία της Αμερικής την περίοδο 1914 - 1916 και της Γερμανίας λίγα χρόνια αργότερα. Η Χ. Λαμπούδη, αφού αναφέρθηκε σύντομα στην υπόθεση του βιβλίου του Απτον Σίνκλερ και στα επίκαιρα μηνύματά του, τόνισε πως «η αλληλεγγύη είναι καθοριστικός παράγοντας για νικηφόρους αγώνες και σήμερα».

Παίρνοντας το λόγο, ο Βαλεντίν Πατσο, αναπληρωτής γγ της ΠΣΟ, υπογράμμισε τη σημασία της διεξαγωγής του 16ου Συνεδρίου της ΠΣΟ στην Αθήνα, στο οποίο, όπως είπε, θα συμμετέχουν 920 αντιπρόσωποι από 105 χώρες και από τις πέντε ηπείρους. Το γεγονός αυτό, υπογράμμισε, δείχνει ότι εμπιστεύονται την ΠΣΟ και το παγκόσμιο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το οποίο σε αυτή την κρίσιμη και δραματική για την παγκόσμια εργατική τάξη συγκυρία της καπιταλιστικής κρίσης δεν υποτάσσεται, αλλά προσπαθεί να συγκροτήσει ένα μέτωπο αντεπίθεσης. Τόνισε ότι για την καλή προετοιμασία του Συνεδρίου ταξικά συνδικάτα από κάθε γωνιά του πλανήτη πραγματοποίησαν συνέδρια και συναντήσεις.

Κάλεσμα από την ΟΓΕ

Κάλεσμα προς τις εργαζόμενες γυναίκες να βρεθούν την Τετάρτη 6 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στη μεγάλη διεθνιστική συγκέντρωση στο γήπεδο ΤΑΕ - ΚΒΟ - ΝΤΟ στο Φαληρικό Ορμο, στο άνοιγμα του 16ου Παγκόσμιου Συνδικαλιστικού Συνεδρίου της ΠΣΟ, απευθύνει και η ΟΓΕ, σημειώνοντας: « Η μαζική παρουσία γυναικών του καθημερινού μόχθου θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης και διεθνιστικής αλληλεγγύης, όχι μόνο στους συνέδρους της ΠΣΟ, αλλά και στην παγκόσμια εργατική τάξη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ