Σάββατο 2 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
ΣΥΡΙΑ
Τεταμένη η κατάσταση

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Εκρυθμη ήταν η κατάσταση και χθες, σε πολλές πόλεις της Συρίας, όπου χιλιάδες άνθρωποι, όπως φαίνεται, βγήκαν στους δρόμους μετά την παραδοσιακή προσευχή της Παρασκευής για να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί υπό την επωνυμία «Ημέρα τιμής στους Νεκρούς» των προηγούμενων διαδηλώσεων. Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, αναφέρονται 10 νεκροί και δεκάδες τραυματίες.

Διαδηλώσεις με αιτήματα περί εκδημοκρατισμού έγιναν στην παραλιακή πόλη Λατάκεια, στην Ντεράα και στη Σαναμέιν στο νότο, στην Ντούμα, δίπλα στη Δαμασκό, αλλά και στην Μπανιάς βορειοδυτικά και στην Καμίσι, βορειοανατολικά. Στην ίδια την πρωτεύουσα μεταδιδόταν ότι πολλά τεμένη έλαβαν εντολή να μη λειτουργήσουν για να μη χρησιμοποιηθούν ως τόπος συγκέντρωσης για διαδηλωτές.

Στην πόλη Χομς, όπου χθες βρέθηκε και αντιπροσωπεία της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας για να ελέγξει μια πυρηνική εγκατάσταση που βρίσκεται εκεί, πληροφορίες ανέφεραν ότι υποστηρικτές του Προέδρου Ασαντ και αντικαθεστωτικοί διαδηλωτές συγκρούονταν επί ώρες στους κεντρικούς δρόμους.

Μέχρι το βράδυ, οι συριακές αρχές, επισήμως, είχαν επιβεβαιώσει ότι πραγματοποιούνται διαδηλώσεις «υπέρ των μεταρρυθμίσεων», αλλά δεν έδιναν άλλη πληροφορία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ