Σάββατο 2 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
Μεγάλο διεθνιστικό γεγονός

Ολοι στη μεγάλη εργατική συγκέντρωση, την Τετάρτη 6 Απρίλη, στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, στις 6.30 μ.μ.

Από τη Διεθνή Μέρα Δράσης της ΠΣΟ, τον περασμένο Σεπτέμβρη, στο Νεπάλ
Από τη Διεθνή Μέρα Δράσης της ΠΣΟ, τον περασμένο Σεπτέμβρη, στο Νεπάλ
Να είστε όλοι εκεί. Με αυτό το κάλεσμα η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ απευθύνεται στους εργαζόμενους και τους καλεί στη μεγάλη διεθνιστική συγκέντρωση, που θα γίνει την Τετάρτη 6 Απρίλη στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ στις 6.30 μ.μ. και με την οποία θα ανοίξει το 16ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) που γίνεται στην Αθήνα από τις 6 έως 10 Απρίλη.

Σε νέα ανακοίνωσή του για το μεγάλο αυτό γεγονός, το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Την Τετάρτη 6 Απρίλη υποδεχόμαστε τη μεγάλη αντιπροσωπεία των εκπροσώπων από τα συνδικάτα σε όλο τον κόσμο. Υποδεχόμαστε στην Αθήνα το μεγαλύτερο διεθνιστικό συνέδριο, το συνέδριο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

Η επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη από τους ιμπεριαλιστές, από τα διεθνή καπιταλιστικά κέντρα ξεπερνάει τα σύνορα μιας χώρας, τα σύνορα μιας ηπείρου.

Η ανάγκη ανασυγκρότησης και ισχυροποίησης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος είναι υπόθεση της εργατικής τάξης σε όλο τον κόσμο.

Απέναντι στη Διεθνή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (ITUC) που υλοποιεί τις αποφάσεις του μεγάλου κεφαλαίου, στην επίθεση ενάντια στη ζωή της εργατικής τάξης.

Τα διοικητικά συμβούλια των συνδικάτων, των ομοσπονδιών, οι επιτροπές αγώνα, τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια, οι εργαζόμενοι που νοιάζονται και αγωνιούν για το δυνάμωμα της ταξικής πάλης, πρέπει να κάνουν προσωπική τους υπόθεση την επιτυχία της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Απρίλη, στο στάδιο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, στις 6.30 το απόγευμα.


Το 16ο Συνέδριο της ΠΣΟ οργανώνεται από εργάτες για εργάτες.

Να είστε όλοι εκεί».

Με την εργατική τάξη ενάντια στον πόλεμο

Με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) χαιρετίζει το 16ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας και τονίζει: «Το Συνέδριο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό διεθνιστικό γεγονός, είναι τιμή που γίνεται στη χώρα μας και πιστεύουμε ότι αποτελεί εφαλτήριο νέων αγώνων της παγκόσμιας εργατικής τάξης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, σε όλα τα μέτωπα, για την ισχυροποίηση του παγκόσμιου συνδικαλιστικού κινήματος. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στους αγώνες του Παγκόσμιου Συνδικαλιστικού Κινήματος και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος

Επίσης ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης χαιρετίζει το 16ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας που θα αρχίσει την Τετάρτη 6 Απρίλη στο Φάληρο και σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Το Συνέδριο αυτό, όπως και τα προηγούμενα, είναι ένα διεθνιστικό γεγονός μεγάλης αξίας για την ισχυροποίηση του παγκόσμιου ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Σήμερα, εποχή της βαρβαρότητας της νέας τάξης πραγμάτων, των ιμπεριαλιστικών πολέμων και κάθε είδους ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, η ανάπτυξη των αγώνων των συνεπών συνδικαλιστικών ταξικών δυνάμεων καθίσταται αναγκαία και επιβεβλημένη.

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο του Συνεδρίου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ