Σάββατο 18 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η κυβέρνηση βουλιάζει το ΝΑΤ

Από πρόσφατη κινητοποίηση των ναυτεργατών έξω από το ΝΑΤ
Από πρόσφατη κινητοποίηση των ναυτεργατών έξω από το ΝΑΤ
Προχτές, τη μέρα της πανεργατικής απεργίας και ακριβώς την ώρα που παιζόταν η δικομματική παρωδία, το υπουργείο Οικονομικών - δείχνοντας ότι τα κυβερνητικά επιτελεία λειτουργούσαν αμείωτα για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής - εξέδωσε υπουργική απόφαση με υπογραφή του υφυπουργού Φ. Σαχινίδη, που επιβάλλει το «κόψιμο» 40 εκατομμυρίων ευρώ από τον προϋπολογισμό του ΝΑΤ! Αυτό όταν ακόμα και τα «μαγειρεμένα» στοιχεία του ΝΑΤ - έχει να κλείσει ισολογισμό από το 2003, προκειμένου να καλύπτονται τα φέσια των εφοπλιστών - εμφανίζουν το οργανικό του έλλειμμα για το 2011 στα 1.314.771.141 ευρώ, από τα οποία θα μείνουν ακάλυπτα από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως γίνεται κάθε χρόνο, πάνω από 100 εκατ. ευρώ!

Η περικοπή γίνεται με βάση τον εκτρωματικό νόμο 3833/2010 «Προστασία της εθνικής οικονομίας - Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης» (πρόκειται για το Μνημόνιο Ν. 1) και αφορά την «τρύπα» ακριβώς 40 εκατ. που δημιουργήθηκε στο ΝΑΤ με τη νέα έμμεση επιδότηση σε «ζεστό χρήμα» των ακτοπλόων εφοπλιστών, που προήλθε από την κατάργηση των τελών υπέρ τρίτων από τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - κατάργηση την οποία τσέπωσαν οι εφοπλιστές, αφού οι τιμές των εισιτηρίων παραμένουν στα ύψη. Επιπλέον, έτσι επιταχύνεται η διάλυση του ΝΑΤ, όπως αυτή προβλέπεται στο άρθρο 27 του αντιασφαλιστικού νόμου του 2010. Στο άρθρο 27 ορίζεται ότι: «Από 1/1/2013 ο κλάδος κύριας σύνταξης Ναυτικών του ΝΑΤ εντάσσεται στον κλάδο σύνταξης του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ. Για την ένταξή του συντάσσεται, έως 31/7/2011, ειδική οικονομική μελέτη που καταρτίζεται από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή (ΕΑΑ)».

Με την Υπουργική Απόφαση κόβονται 34.900.000 ευρώ από το λογαριασμό της κύριας σύνταξης του ΝΑΤ, 250.000 ευρώ από το Κεφάλαιο Ασθενείας και Ανεργίας (ΚΑΑΝ) που αφορά το επίδομα ανεργίας και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ναυτεργατών και 4.570.000 ευρώ από το Κεφάλαιο Επικουρικής Ασφάλισης (ΚΕΑΝ) των ναυτεργατών!

Και ενώ η κυβέρνηση πετσοκόβει από τις συντάξεις και τα επιδόματα - ψίχουλα των ναυτεργατών σπρώχνοντας το ΝΑΤ στη χρεοκοπία και τη διάλυση, από την άλλη χαρίζει στον όμιλο «ΛΟΥΗΣ» 19 εκατομμύρια δολάρια που είναι οι οφειλές του στο ΝΑΤ, ποσό που έρχεται να προστεθεί στα 10 εκατομμύρια ευρώ που του χάρισε πριν η ΝΔ, και περίπου 27 εκατομμύρια ευρώ στον εφοπλιστή Αγούδημο, καθώς πριν λίγες μέρες η διοίκηση της ΟΛΠ ΑΕ έβγαλε τα πλοία του στον πλειστηριασμό έναντι του ποσού των ...7,2 εκατομμυρίων ευρώ!


Α.Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ