Παρασκευή 15 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Σήμερα σύσκεψη για την οργάνωση της απεργίας

Σε σύσκεψη καλεί σήμερα, Παρασκευή 15 Ιούλη, τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων και τους πρωτοπόρους συνδικαλιστές του κλάδου από όλη την Ελλάδα, η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, με θέμα την οργάνωση της απεργίας του κλάδου στις 20 Ιούλη, διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής ΣΣΕ. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Αθήνα (Πειραιώς 1, 5ος όροφος), στις 6.30 μ.μ.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου βρίσκονται «επί ποδός», αντιδρώντας στην προκλητική στάση της εργοδοσίας, η οποία εμμένει σε μηδενικές αυξήσεις. Παρά τα τεράστια κέρδη που έχουν συσσωρεύσει όλα τα προηγούμενα χρόνια, που αγγίζουν μέχρι και 9.000 ευρώ κέρδος ανά εργαζόμενο, οι βιομήχανοι του κλάδου επιμένουν προκλητικά να μιλούν για υψηλές αμοιβές στον κλάδο, λέγοντας ότι οι μισθοί είναι από 7% έως 17,2% πάνω από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβασης Εργασίας. Πίσω από αυτή τη σπέκουλα, κρύβεται η πρόθεση των βιομηχάνων να συρρικνώσουν τα μεροκάματα και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αλλωστε, η διαρκής άρνηση της εργοδοσίας να υπογράψει κλαδική σύμβαση, παραπέμπει ευθέως στην απόπειρα κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων και το πέρασμα στις ατομικές.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, όπου η εργοδοσία, παρά τα δυσθεώρητα κέρδη της, από την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης, εμμένει σε μηδενικές αυξήσεις, οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο από την οργάνωση του αγώνα, με μπροστάρη την ταξική τους Ομοσπονδία, ενάντια στην εργοδοτική επίθεση, «πατώντας» πάνω στην εμπειρία της προηγούμενης επιτυχημένης κλαδικής απεργιακής μάχης στις 2 Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ