Τρίτη 30 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επίδειξη αναλγησίας

Τις φωνές τους σμίγουν σήμερα, στο Ηρώδειο, η Μαρία Φαραντούρη και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, δύο σημαντικοί ερμηνευτές από διαφορετική γενιά, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με το θεραπευτικό πρόγραμμα «Νόστος» του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ)σε μια συναυλία αφιερωμένη στον ποιητή Νίκο Γκάτσο. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του θεραπευτικού προγράμματος καθώς και στα προγράμματα κοινωνικής επανένταξης, που κινδυνεύουν άμεσα από το γεγονός ότι το κράτος δε χρηματοδοτεί σε τακτική βάση και με τα ποσά που απαιτούνται αυτά τα προγράμματα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά χωρίς υποκατάστατα, την ίδια στιγμή που προωθεί ευρέος τα υποκατάστατα.

Ενώ, όμως, ο στόχος της συναυλίας είναι σαφής κι ενώ σε άλλες περιπτώσεις «φιλανθρωπικού σκοπού» η παραχώρηση του Ηρωδείου (από το ΚΑΣ) γίνεται δωρεάν (και μάλιστα πολλές φορές έχει ακουστεί ότι ο φιλανθρωπικός στόχος χρησιμοποιείται προσχηματικά), ο διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ Γ. Λούκος - υπέρ του οποίου εισπράττει τα χρήματα από την ενοικίαση - απαίτησε από τον Σύλλογο Οικογένειας του «ΝΟΣΤΟΥ» να καταβάλει στο Φεστιβάλ Αθηνών το ποσό των 27.100 ευρώ, λίγο μικρότερο από αυτό που «κοστίζει» το Ηρώδειο σε άλλες εμπορικές εκδηλώσεις (περίπου 40.000).

Ο Σύλλογος Οικογένειας - ενεργός συμπαραστάτης στο έργο του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ - έστειλε στον Γ. Λούκο επιστολή που του ζητούσε αν όχι να περικόψει εντελώς το χρηματικό ποσό, τουλάχιστον να το μειώσει. Ο Γ. Λούκος όμως αγνόησε την επιστολή και ουδέποτε τους απάντησε και αρνήθηκε οποιαδήποτε συνάντηση μαζί τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ