Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Γερές πλάτες για να περάσουν τα άγρια μέτρα

Σιγοντάρει το νέο χαράτσι και συμπληρώνει την κυβέρνηση με φιλομονοπωλιακές προτάσεις

Με άσφαιρα πυρά για την «αδράνεια», την «αναποτελεσματικότητα» και την «αναξιοπιστία» της κυβέρνησης επιχειρεί η ηγεσία της ΝΔ να αποκρύψει την πλήρη συστράτευσή της στον πόλεμο πλουτοκρατίας - κυβέρνησης ενάντια στο λαό. Σ' αυτή την κατεύθυνση βάζει πλάτη για να περάσει και το νέο χαράτσι στα ακίνητα, παρά την υποκριτική και φραστική αντίθεσή της. Διά στόματος του εκπροσώπου της πλειοδότησε υπέρ της εφαρμογής του μέτρου, αποδοκιμάζοντας ταυτόχρονα την οργανωμένη άρνηση πληρωμής του.

«Κανένας οργανισμός δεν είναι τσιφλίκι κανενός, κανένας Φωτόπουλος δεν μπορεί να εμποδίζει την εφαρμογή των νόμων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Μιχελάκης με αφορμή τις αντιδράσεις της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ για το νέο φόρο στα ακίνητα. Παρά τις υποκριτικές διακηρύξεις της πως «οι Ελληνες δεν αντέχουν άλλα φορολογικά βάρη», προτρέπει την ίδια στιγμή την κυβέρνηση να προχωρήσει στη υιοθέτηση και υλοποίηση πρόσθετων μέτρων με στόχο την φοροελάφρυνση και φοροασυλία των επιχειρηματικών ομίλων και την ενίσχυση της κερδοφορίας τους.

Μετά τη δέσμη των εννέα φιλομονοπωλιακών προτάσεων που είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να υιοθετήσει πριν τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ, η ΝΔ επανήλθε χθες επικεντρώνοντας στην μείωση των φορολογικών βαρών προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην οικοδομή. Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνεται η επιδότηση κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες του επιτοκίου για την αγορά πρώτης κατοικίας, φορολογικά κίνητρα για τα νεόδμητα κτίρια στα πρότυπα της Ισπανίας, μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων...

Παράλληλα, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα συναίνεσης στην υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών που κατεδαφίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις αλλεπάλληλες δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου και των άλλων στελεχών δεν υπάρχει ούτε μία λέξη για την εργασιακή εφεδρεία και τις μαζικές απολύσεις στο δημόσιο, για την προαναγγελθείσα άρση της μονιμότητας, για την θέσπιση των επιχειρησιακών συμβάσεων και την κατάργηση των κλαδικών και συλλογικών συμβάσεων, ούτε βέβαια διαφώνησε με το στόχο του πρωθυπουργού για «ένα εργαζόμενο σε κάθε σπίτι».

Αντ' αυτού έστρεψε τα βέλη της στην «αποτυχημένη συνταγή» που εφαρμόζει η κυβέρνηση, ασκώντας πίεση για λήψη μέτρων στην κατεύθυνση της παραπέρα μείωσης των κρατικών δαπανών, υπερθεματίζοντας δηλαδή υπέρ της μείωσης των μισθών στο δημόσιο, της εργασιακής εφεδρείας και τωνς απολύσεων, της περιστολής των δαπανών για την υγεία και την παιδεία, της κατάργησης δημοσίων υπηρεσιών και των σαρωτικών ιδιωτικοποιήσεων.

Επιπλέον ο Α. Σαμαράς σε συνομιλία που είχε με τον Ε. Βενιζέλο την Κυριακή, έδωσε το «πράσινο φως» για την επιτάχυνση της διαδικασίας για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012. Παρά την προσπάθεια του εκπροσώπου να την εμφανίσει ως συμφωνία σε διαδικαστικού χαρακτήρα ζήτημα, είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται για μήνυμα συναίνεσης επί της ουσίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής, όπως ακριβώς είχε γίνει και με τη διαδικασία εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χωρίς τέλος οι αξιώσεις του κεφαλαίου(2021-09-02 00:00:00.0)
Με επίκεντρο τα... «SOS» του κεφαλαίου για την ανάκαμψη των κερδών του(2016-09-01 00:00:00.0)
Χρεοκοπούν το λαό, παζαρεύουν για την πλουτοκρατία(2011-09-29 00:00:00.0)
Πυλώνας στην όξυνση της αντιλαϊκής επίθεσης(2011-09-18 00:00:00.0)
Πόλεμος με μέτρα, απειλές και κάλπικες προσδοκίες(2011-09-13 00:00:00.0)
Εμπροσθοφυλακή και εφεδρείες στην υπηρεσία του κεφαλαίου(2011-05-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ