Τρίτη 15 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Στήνουν μπλόκα στο χαράτσι της ΔΕΗ

 Από την κινητοποίηση χτες στο Κερατσίνι
Από την κινητοποίηση χτες στο Κερατσίνι
«

Αρνούμαστε να πληρώσουμε όλα τα χαράτσια. Οργανωμένη εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη». Με αυτό το σύνθημα στο πανό που κρέμασαν έξω από τη ΔΕΗ Κερατσινίου, μέλη των Επιτροπών Ανέργων Νίκαιας, Κορυδαλλού, Κερατσινίου και Περάματος και των Σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης πραγματοποίησαν, χτες το πρωί, παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της επιχείρησης.

Ο περισσότερος κόσμος βρισκόταν στη ΔΕΗ προκειμένου να κάνει διακανονισμό στα χρέη του. «Είμαι εδώ και δύο χρόνια άνεργος. Το επίδομα ανεργίας τελείωσε από πέρυσι και ζω με ελεημοσύνες. Πώς να πληρώσω;» αναρωτιέται ένας μεσήλικας. «Είμαι τρία χρόνια άνεργη, χωρισμένη με δύο παιδιά. Ξεπούλησα ό,τι χρυσαφικό και ό,τι ασημικό υπήρχε σπίτι μου. Σε λίγο δε θα 'χω ούτε σπίτι να μείνω», λέει μια γυναίκα και ζητά πληροφορίες για τη στήριξη που μπορεί να βρει μέσα στις επιτροπές ανέργων. Ακόμα όμως και αυτοί που πλήρωναν τους λογαριασμούς δεν έκρυβαν την αγωνία τους για την κατάσταση στην οποία θα βρεθούν αύριο αν μείνουν άνεργοι.

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία των ανέργων και των σωματείων της Ζώνης επέδωσε υπόμνημα διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο της ΔΕΗ, κάνοντας σαφές πως δε θα ανεχθούν καμία διακοπή ρεύματος και θα απαντήσουν δυναμικά σε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Σήμερα, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα «Αντώνης Σαμαράκης», με πρωτοβουλία των σωματείων της Ζώνης, θα συγκροτηθεί Επιτροπή Ανέργων Κερατσινίου.

Χαλκίδα - Λαμία - Αμφισσα

Με κινητοποιήσεις έξω από τα κατά τόπους γραφεία της ΔΕΗ, Λαϊκές Επιτροπές σε Χαλκίδα, Λαμία και Αμφισσα καλούσαν τους εργαζόμενους να αρνηθούν συλλογικά και οργανωμένα να πληρώσουν. Πολλοί ήταν αυτοί που πείστηκαν να μην πληρώσουν κι έφυγαν. Ηδη, Σωματεία και Επιτροπές που συμμετέχουν στη Λαϊκή Επιτροπή Φθιώτιδας σχεδιάζουν οργανωμένη παρέμβαση για τη μη πληρωμή χαρατσιών και για να μην υπάρξει διακοπή ρεύματος σε κανέναν. Καλούν όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν και να επικοινωνούν με τα σωματεία:

  • Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων κάθε Δευτέρα - Τετάρτη στο τηλέφωνο: 6943.534.500.
  • Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών στο τηλέφωνο: 6947.565.335.
  • Επιτροπή ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους του υπουργείου Πολιτισμού - Τουρισμού στο τηλέφωνο: 6983.588.920.
  • Συνταξιούχων ΙΚΑ κάθε μέρα, πρωί κι απόγευμα, στα γραφεία τους (Λεωνίδου 24, Λαμία) και στα τηλέφωνα: 6974.983.912, 22310.28743.
Λάρισα

Η παράσταση διαμαρτυρίας στη Λαμία
Η παράσταση διαμαρτυρίας στη Λαμία
Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν χτες έξω από το τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Νομού Λάρισας, το ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, η Ενωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ). Στο Νομό Λάρισας σε μια σειρά συνοικίες (Αμπελόκηποι, Ιπποκράτης, Νεάπολη, Αγιος Κωνσταντίνος, Αβέρωφ), σε άλλες πόλεις και κεφαλοχώρια (Φαλάνη, Τύρναβος), έχουν συγκροτηθεί Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα και θα γίνουν κι άλλες.

Σύσκεψη για τη συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Χιλιαδούς - Αγίου Βασιλείου, στο Βόλο, διοργανώνεται σήμερα στις 6 μ.μ. στο καφενείο «Το πάρκο» στην πλατεία της Χιλιαδούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ