Σάββατο 21 Γενάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στήριξη μέχρι κεραίας στην αντιλαϊκή πολιτική

Η ΝΔ «διαφωνεί με την κατάργηση -όχι τη μείωση- του 13ου και 14ου μισθού» διευκρινίζουν αποκαλυπτικά τα στελέχη της

Μέχρι και το «τελευταίο» μέτρο που θα πάρει η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι αποφασισμένη να στηρίξει η ηγεσία της ΝΔ, επιδιώκοντας να καταξιωθεί ως συνεπής και άξιος διαχειριστής της στρατηγικής της πλουτοκρατίας. Αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξή της στην κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου», η ηγεσία της ΝΔ διαμηνύει τώρα ότι θα ψηφίσει όλα τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου την ερχόμενη Τρίτη, εγκαταλείποντας την τακτική των φραστικών λεονταρισμών και των ψηφοθηρικών «διαφωνιών».

Ταυτόχρονα, είναι δεδομένη η στήριξή της στη μείωση του λεγόμενου «μισθολογικού κόστους», ενθαρρύνοντας με όλες τις δυνάμεις της μια συμφωνία των «κοινωνικών εταίρων», που θα περιλαμβάνει το σπάσιμο των κλαδικών συμβάσεων και την καταβαράθρωση όλων των μισθών στα επίπεδα του κατώτατου, ενώ συναινεί και στη μείωση του 13ου και 14ου μισθού, σύμφωνα με τις προτάσεις των εργοδοτικών φορέων. Παράλληλα, πλειοδοτεί στις προωθούμενες συγχωνεύσεις - καταργήσεις δημοσίων φορέων, που θα οδηγήσουν σε μαζικές απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων μέσω της κατάργησης των οργανικών θέσεων.

Στα θέματα αυτά -και όχι μόνο- φέρεται να υπάρχει σαφής δέσμευση του προέδρου της ΝΔ κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, ενώ αναμένεται να επαναληφθεί κατά την αποψινή συνάντηση που θα έχει ο Αντ. Σαμαράς με τα στελέχη της τρόικας.

Δεν είναι τυχαίο ότι την επομένη, το μήνυμα που στέλνουν τα στελέχη της ΝΔ είναι μήνυμα στήριξης της κυβέρνηση Παπαδήμου μέχρι τέλους. «Για τη ΝΔ δεν υπάρχουν αμφιταλαντεύσεις. Η θέση μας ήταν και παραμένει σταθερή. Στηρίξαμε, τη μεταβατική κυβέρνηση για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της συνόδου της 26ης Οκτωβρίου. Και ακολουθούμε τη συμφωνία των αρχηγών μέχρι κεραίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού Μ. Χαρακόπουλος. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο αναπληρωτής τομεάρχης Ν. Μηταράκης, δήλωσε αποκαλυπτικά (στον «Realfm») ότι το κόμμα του «διαφωνεί με την κατάργηση -όχι τη μείωση- του 13ου και 14ου μισθού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ