Κυριακή 29 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πλοία, ναυπηγεία, λιμάνια να γίνουν λαϊκή περιουσία

Καθοριστικής και αποφασιστικής σημασίας όπλο στα χέρια των ναυτεργατών και συνολικά των εργαζομένων είναι η πολιτική πρόταση που έχει καταθέσει το ΚΚΕ, στην εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, την οποία επιβεβαιώνουν οι εξελίξεις και έχει γίνει πλαίσιο πάλης από τα ταξικά ναυτεργατικά συνδικάτα, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στεριάς και θάλασσας.

Η ίδια η ζωή αποδεικνύει καθημερινά ότι όσο η εξουσία είναι στα χέρια του κεφαλαίου, των μονοπωλίων και των κομμάτων τους, όσο τα μέσα παραγωγής, τα πλοία, τα λιμάνια, τα ναυπηγεία είναι στα χέρια των εφοπλιστών και των άλλων τμημάτων της πλουτοκρατίας, η επίθεση σε βάρος του λαού θα γίνεται σκληρότερη, τα προβλήματα συνεχώς θα διογκώνονται, θα αυξάνονται και θα οξύνονται, ενώ ζωές εργαζομένων, αλλά και επιβατών θα θυσιάζονται στο βωμό της εφοπλιστικής κερδοφορίας.

Το ΚΚΕ, τα ταξικά συνδικάτα επιμένουν ότι ο λαός έχει τη δύναμη να αλλάξει τους συσχετισμούς. Με οργάνωση στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με τις Λαϊκές Επιτροπές, τις Επιτροπές Αγώνα, τις αντιμονοπωλιακές συσπειρώσεις, να συγκροτήσει το αντιμονοπωλιακό, αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο, τη δύναμη που θα εκφράζει τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού, θα δίνει σκληρές μάχες με τις δυνάμεις του κεφαλαίου και θα διεκδικεί την εξουσία, για να οργανωθεί η οικονομία και η ναυτιλία στη βάση του κριτηρίου της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών. Να γίνουν τα μέσα παραγωγής, τα πλοία, τα λιμάνια, τα ναυπηγεία λαϊκή περιουσία και να αναπτυχθούν με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό - κοινωνικό έλεγχο. Σ' αυτή την κατεύθυνση θα εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη δουλειά για όλους, τα κοινωνικά, ασφαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα, θα εξασφαλιστούν φτηνές, ασφαλείς, σύγχρονες συγκοινωνίες, θα αναπτυχθεί ο λαϊκός τουρισμός.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ