Σάββατο 5 Μάη 2012 - Κυριακή 6 Μάη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θέλουν «μεταπολίτευση»

Με το βλέμμα στραμμένο στην «αλλαγή του πολιτικού σκηνικού», δηλαδή στο μακιγιάρισμα του αστικού πολιτικού συστήματος για να επιτευχθεί η μακροημέρευσή του, είναι πλέον οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και δεν το κρύβουν.

Σε άρθρο στο χθεσινό «Δρόμο» μιλάνε για «τριγμούς στο πολιτικό σύστημα», εκτιμάνε «καταβαράρθρωση των μνημονιακών» κομμάτων και «αλλαγή του πολιτικού σκηνικού». Ποια είναι η αλλαγή; Το ότι τρία εκατομμύρια ψηφοφόροι φαίνεται να φεύγουν από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και να κατευθύνονται στα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα, από το ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τη «Χρυσή Αυγή». Η εμφάνιση ή η ενίσχυση νέων αστικών κομμάτων βγαλμένων από τα σπλάχνα των υπαρχόντων αστικών κομμάτων είναι για το ΣΥΡΙΖΑ αλλαγή του πολιτικού σκηνικού! Το να «βάλει ο Μανωλιός τα ρούχα του αλλιώς»!

Γι' αυτό και ο πυρήνας του άρθρου του μιλάει για «μεταπολίτευση»: «Για να υπάρξει διέξοδος στη χώρα είναι αναγκαία μια μεγάλη μεταπολίτευση του λαού, ο σχηματισμός ενός πολιτικού και κοινωνικού μπλοκ ικανού να συγκρουστεί με την τρόικα και τους υποτακτικούς της, η δημιουργία μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας με πυρήνα τη ριζοσπαστική Αριστερά». Οπως ακριβώς δηλαδή μετασχηματίστηκε το αστικό πολιτικό σύστημα και από την παλιά Ενωση Κέντρου προέκυψε το ΠΑΣΟΚ και από την παλιά ΕΡΕ προέκυψε η ΝΔ, όπως μέσα σ' ένα κλίμα ευφορίας και «αλλαγής» επιτεύχθηκε η ενσωμάτωση του λαϊκού κινήματος, έτσι και τώρα αναζητείται ένα νέο «μεταπολιτευτικό πολιτικό σκηνικό» να ενσωματώσει τη λαϊκή οργή. Και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρόθυμος να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα τέτοιο σκηνικό αποκοίμισης του λαού. Το περίμενε εξάλλου πολύ καιρό δίνοντας τα ανάλογα διαπιστευτήρια. Αλλωστε η «μεταπολίτευση» το 1974, δεν ήταν τίποτε διαφορετικό από την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος, μιας ολόκληρης περιόδου, που ξεκινούσε από το 1950 μέχρι το 1974. Αστικό πολιτικό σύστημα θέλουν και δεν το κρύβουν, μόνο που επιδιώκουν και τον εγκλωβισμό του λαού σ' αυτό. Τέτοια μεταπολίτευση θέλει κι ο ΣΥΡΙΖΑ, και το λαό στη στρούγκα των αστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ