Παρασκευή 25 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Να παρθεί πίσω η απόλυση εργαζόμενης

Την απόλυση εργαζόμενης στο καφέ «Mikel» του Βόλου (ανήκει στην αλυσίδα καταστημάτων της εταιρείας «Mikel coffee company» με έδρα τη Λάρισα), για καθαρά συνδικαλιστικούς λόγους, καταγγέλλει η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, απαιτώντας την επαναπρόσληψή της.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Η απόλυση της συναδέλφισσας ήρθε μετά από τη συνεχιζόμενη "ενόχληση" των εργοδοτών, γιατί διεκδικούσε τα αυτονόητα στο χώρο της, δεν συναινούσε σε πρακτικές που όχι μόνο της στερούσαν βασικά δικαιώματα - κατακτημένα με αγώνες - αλλά και πιθανώς την έκαναν υπόλογη απέναντι στη Δικαιοσύνη.

Η μη έγκαιρη καταβολή του δώρου του Πάσχα, ο εξαναγκασμός να υπογράφουν οι εργαζόμενοι ότι παίρνουν μισθό παραπάνω από αυτόν που κατέληγε στα χέρια τους, η μαύρη εργασία, οι ανύπαρκτες εβδομαδιαίες καταστάσεις των εργαζομένων σε κάθε βάρδια - ώστε όταν χρειαστεί σε πιθανό έλεγχο να καλύπτεται η εργοδοσία για τη μαύρη εργασία, αλλά να εκτίθενται οι εργαζόμενοι - είναι μόνο μερικές από τις πρακτικές, που όχι μόνο εφάρμοζε η εργοδοσία, αλλά και προσπαθούσε να επιβάλει τόσο στη συγκεκριμένη εργαζόμενη όσο και στους υπόλοιπους εργαζόμενους, προορίζοντάς τους, ουσιαστικά, ως συνεργούς στην καταπάτηση στοιχειωδών δικαιωμάτων.

Η άρνηση της εργαζόμενης, αλλά κυρίως η προσπάθειά της να είναι όλοι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση δυνατοί και ενωμένοι απέναντι σε αυτές τις πιέσεις, θεωρήθηκε από την εργοδοσία ως "λάθος φιλοσοφία" και οδήγησε στην απόλυσή της. Είναι μια καθαρά συνδικαλιστική δίωξη, μια προσπάθεια να βουλώσουν στόματα, να αφεθούν τα χέρια της εταιρείας ελεύθερα ώστε να μπορεί να συνεχίσει αυτές τις πρακτικές».

Η Γραμματεία ζητά «να παρθεί πίσω τώρα η απόλυση» και καλεί όλα τα σωματεία να σηκώσουν «ασπίδα υπεράσπισης της εργαζόμενης από όλους τους εργαζόμενους της πόλης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ