Τρίτη 24 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η «φιλεργατική προβιά» μοχλών της βαρβαρότητας

Την ώρα που τα ΜΑΤ έχουν καταλάβει την πύλη της «Χαλυβουργίας», χτυπώντας το δικαίωμα των εργατών στην απεργία, με ανακοίνωσή της η «Χρυσή Αυγή» καλούσε τους εργάτες να τα βρούνε με το αφεντικό τους.

Αναγνωρίζοντας - τάχα - τα δίκαια αιτήματα των απεργών και των απολυμένων, καλεί «την εργοδοσία να επιλύσει τα προβλήματά τους και την κυβέρνηση να πιέσει προς την κατεύθυνση αυτή, ώστε το εργοστάσιο να ξεκινήσει πάλι να λειτουργεί και να παράγει». Δηλαδή, καλεί να δώσουν λύση, το αφεντικό που έχει απολύσει 120 εργάτες και την κυβέρνηση που έστειλε εναντίον τους τα ΜΑΤ.

Με αυτούς, κατά την «Χρυσή Αυγή», οι εργάτες πρέπει να συνεργαστούν, αφού, σύμφωνα και με ανακοίνωση της «Χρυσής Αυγής» τον περασμένο Φλεβάρη, υπάρχει η ανάγκη «ενός εθνικιστικού συνδικαλιστικού κινήματος (...) που θα επιδιώκει το συμβιβασμό των διαφόρων συμφερόντων προς όφελος των εργοδοτών και των εργαζομένων».

Παράλληλα υποστηρίζουν ότι δεν είναι κατακριτέο οι επιχειρηματίες να έχουν πολύ μεγάλα κέρδη, ενώ θεωρούν λογικές τις προτάσεις του αφεντικού για κουτσούρεμα των δικαιωμάτων τους. Στην ουσία, δηλαδή, να πληρώσουν αυτοί τα σπασμένα της καπιταλιστικής κρίσης. Να, λοιπόν, που αυτοαποκαλύπτονται όποια «προβιά φιλεργατισμού» και αν βάλουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ