Τετάρτη 16 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να σταματήσει το αιματοκύλισμα του μαλινέζικου λαού

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε χτες στο Ευρωκοινοβούλιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την ωμή ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Μάλι:

«Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα ωμή και απροκάλυπτη ιμπεριαλιστική επέμβαση των γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Μάλι, με την ολόπλευρη πολιτική και στρατιωτική στήριξη ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΗΠΑ. Γι' ακόμη μία φορά, όπως προβλέπουν τα νέα στρατηγικά δόγματα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, το ψεύτικο και διάτρητο πρόσχημα της "πάταξης της τρομοκρατίας", επιστρατεύτηκε για να δικαιολογήσει τα νέα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. Να συγκαλύψει τον άγριο ανταγωνισμό ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κέντρα και αναδυόμενες καπιταλιστικές δυνάμεις, για το μοίρασμα των αγορών, των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς τους, που πληρώνει σήμερα ο λαός του Μάλι με αίμα και δυστυχία, όπως πριν από αυτόν οι λαοί της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης, ο παλαιστινιακός και ο συριακός λαός.

Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός, υπό τη "σοσιαλιστική" κυβέρνηση Ολάντ, που θα έφερνε το "νέο αέρα" στην ΕΕ, φιλοδοξεί να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της αναβαθμισμένης ιμπεριαλιστικής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας της ΕΕ, στα γνωστά χνάρια του βρώμικου πολέμου σε βάρος του λαού της Γιουγκοσλαβίας και της Λιβύης. Εδώ και χρόνια η ΕΕ έχει εκπονήσει επιθετική στρατιωτική στρατηγική για την Υποσαχάρια περιοχή, ενώ ο ΟΗΕ προετοίμαζε από πέρσι ακόμα επέμβαση για τις αρχές του Σεπτέμβρη.

Οι λαοί να δυναμώσουν την πάλη τους, απαιτώντας να σταματήσει το νέο αιματοκύλισμα του λαού του Μάλι. Να αποσυρθούν τώρα από το Μάλι όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις της Γαλλίας, του ευρωστρατού, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας. Να κλείσουν η βάση της Σούδας, το Ακτιο και τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία. Αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και όλες τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και οργανισμούς με Λαϊκή Εξουσία, για να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή ευημερία».

Στηρίζει την επέμβαση η ΕΕ

Η συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο έγινε με εισαγωγική ομιλία της Κάθριν Αστον, επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας της ΕΕ, που υποστήριξε την επέμβαση. Την ίδια στάση κράτησαν οι ομάδες του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων, με χαρακτηριστική παρέμβαση του γνωστού Ντ. Κονμπετίτ, που υιοθέτησε το πρόσχημα της γαλλικής κυβέρνησης. Το οπορτουνιστικό Κόμμα Ευρωπαΐκής Αριστεράς - τα κόμματά του και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν καταδικάζουν ανοιχτά την επέμβαση. Χαρακτηριστική η ανακοίνωση του Γαλλικού ΚΚ, που αφού λέει ότι «συμμερίζεται την ανησυχία της μαλινέζικης κυβέρνησης για τους τζιχαντιστές», κάνει λόγο για «επιχείρηση με μεγάλο ρίσκο»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ