Σάββατο 19 Γενάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ακουσον άκουσον!

Δε λέμε, η ζωή έχει και πολλές εκπλήξεις και πολλά σκαμπανεβάσματα. Είναι όμως και κάποια πράγματα που όταν τ' ακούς, δεν πιστεύεις ούτε στ' αυτιά σου ούτε σ' αυτόν που τα λέει.

Οποιος τύχαινε να παρακολουθήσει χτες τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ θα άκουγε τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλο, να λέει: Δε συμφωνώ με θεωρίες συνωμοσίας που λένε ότι «ήρθαν να μας κλέψουν». Ο καπιταλισμός είναι αδηφάγο σύστημα!... Στην Ελλάδα καταργήθηκε το εργατικό δίκαιο. Τα ελεύθερα του «ελεύθερου κόσμου» αποδείχτηκαν τα πιο ανελεύθερα.

Ποιοι τα λένε αυτά; Αυτοί που εδώ και χρόνια έχουν «γανώσει» το κεφάλι των εργατών με ανακοινώσεις, αναλύσεις, ομιλίες για τα golden boys, την «αδιαφάνεια», το «νεοφιλελευθερισμό» που προκάλεσαν την κρίση. Αυτοί που «πίνουν νερό» στο όνομα του «ελεύθερου κόσμου» προστατεύοντας σαν κόρη οφθαλμού την ΕΕ, ένα από τα «άντρα» της ελευθερίας. Αυτοί που θέλουν ένα εύρωστο τραπεζικό σύστημα, χρηματοδότηση της παραγωγής για να ξεπεραστεί η κρίση και καλή ανταγωνιστικότητα. Αυτά τα έχουν σημαία τους ο πρόεδρος και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Σε λίγο, δεν αποκλείεται, από τη μια μεριά να στρογγυλοκάθονται στους «διαλόγους» παζαρεύοντας το τσάκισμα των εργατών κι απ' την άλλη να καταγγέλλουν τα μονοπώλια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ