Παρασκευή 8 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Συλλαλητήρια σήμερα για τη Μέρα της Γυναίκας
  • Στην Αθήνα, στις 6 το απόγευμα, στα Προπύλαια
  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Αγαλμα Βενιζέλου

Σήμερα τιμούν οι δυνάμεις της Κοινωνικής Συμμαχίας την Παγκόσμια Μέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας. Η δραστηριότητα που αναπτύχθηκε τις προηγούμενες μέρες συνεχίζεται και κορυφώνεται με τις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ και ΟΓΕ το απόγευμα σε δεκάδες πόλεις. Το συλλαλητήριο στην Αθήνα θα γίνει στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια και στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 το απόγευμα στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του συλλαλητηρίου, το ΜΑΣ, το ΠΑΜΕ και η ΟΓΕ έκαναν χτες περιοδεία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συζήτησαν με τις φοιτήτριες για την ιστορία της επετείου και το αγωνιστικό περιεχόμενο του εορτασμού της. Τις κάλεσαν να οργανωθούν με επιτροπές αγώνα και συνελεύσεις σε κάθε έτος και τμήμα, να γραφτούν στα σωματεία όσες εργάζονται αλλά και στους Συλλόγους και τις Ομάδες της ΟΓΕ.

Πρόγραμμα δράσης με περιοδείες, εξορμήσεις και εκδηλώσεις υλοποιούν μια σειρά συνδικάτα.

Στάση εργασίας, διάρκειας μιας ώρας, έχει κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, προκειμένου τα σωματεία να διευκολυνθούν να οργανώσουν εκδηλώσεις στους χώρους δουλειάς.

Η Επιτροπή Γυναικών του κλαδικού Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής θα πραγματοποιήσει σήμερα περιοδείες στα διαλείμματα της βάρδιας στα εργοστάσια «ΦΑΓΕ», «ΕΒΓΑ», «TASTY» και «ΚΑΤΣΕΛΗ», μαζί με το Σύλλογο Γυναικών Μεταμόρφωσης της ΟΓΕ.


Το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αθήνας θα κάνει περιοδείες, σήμερα επίσης, στα εργοστάσια «ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ», «ΕLΙΤ», «ΜΑΚΟΠΛΕΞ», «ΑΓΚΛΟΥΠΑΣ» και «ΦΕΙΔΑΣ» με τους τοπικούς Συλλόγους της ΟΓΕ.

Ακόμα, εκδήλωση για την 8η Μάρτη οργανώνει το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική (ΣΕΤΗΠ) την Κυριακή 10 Μάρτη, στις 18.30, στο πολιτιστικό κέντρο του ΟΤΕ (3ης Σεπτεμβρίου 110).

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών προχωρούν σήμερα σε εξόρμηση στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Περιστερίου, ενώ το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας θα κάνει περιοδεία στο Σισμανόγλειο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ