Τρίτη 30 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΛΑΔΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ
Παρέμβαση στον ΟΑΕΔ της Θεσσαλονίκης

«Η ανεργία δεν είναι η μοίρα του λαού» τόνιζε το πανό στην κινητοποίηση

MotionTeam

«Η ανεργία δεν είναι η μοίρα του λαού» τόνιζε το πανό στην κινητοποίηση
Συγκέντρωση έξω από τον ΟΑΕΔ (επί της οδού Δωδεκανήσου) στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν χτες το πρωί τα κλαδικά σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εμποροϋπαλλήλων, Επισιτισμού - Τουρισμού και οι επιτροπές ανέργων των σωματείων.

Απαίτησαν: Σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Επίδομα ανεργίας για όλους τους άνεργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους: για το πετρέλαιο θέρμανσης, για δωρεάν μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, για βιβλιάριο ασθενείας κ.ά. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους νέους.

Οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στις Επιτροπές Ανέργων των κλαδικών σωματείων κάλεσαν όλους τους άνεργους να σηκώσουν ανάστημα, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ και να παλέψουν για: Κατάργηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) που χωρίζει τους νέους εργαζόμενους σε πάνω και κάτω των 25 ετών. Ενιαίο σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης, στην ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, που θα δίνει τη δυνατότητα στο σπουδαστή να ειδικεύεται στο επάγγελμα, με βάση τις σύγχρονες εξελίξεις στην επιστήμη και στην τεχνολογία. Ολοι οι εργαζόμενοι μαθητές - σπουδαστές να δουλεύουν 6ωρο με αποδοχές 8ώρου. Την περίοδο των εξετάσεων άδεια από τη δουλειά με αποδοχές. Πρακτική άσκηση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ