Κυριακή 8 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ

Για τα παιδιά τραγουδά σήμερα ο Παντελής Θαλασσινός
Για τα παιδιά τραγουδά σήμερα ο Παντελής Θαλασσινός
Κυριακή(8/4)

Αφιερωμένη σε παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα και σε παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι η μουσική παράσταση, που θα δώσει ο Παντελής Θαλασσινός, στις 3 μ.μ., στη «Μυροβόλο» (Φιλελλήνων 15, Σύνταγμα). Συνοδοιπόροι, σ' αυτό το τελευταίο μουσικό ταξίδι της φετινής σεζόν, οι Κατερίνα Παπαδοπούλου, Πάνος Ρεντίφης και Ειρήνη Χαρίδου.

  • Τα «Σαμιώτικα αφηγήματα από δυο πολέμους - Μικρασιατική Καταστροφή και Γερμανική Κατοχή» (μια θεατρική προσέγγιση αφηγήσεων προσφύγων, στρατιωτών και αγωνιστών) παρουσιάζουν οι «Τέττιγες», στην αίθουσα του Δημαρχείου Καισαριανής μέχρι τις 10 Απριλίου. Η συλλογή των αφηγήσεων και η επιμέλεια των κειμένων είναι του Χρήστου Λάνδρου. Η σκηνοθεσία είναι του Λεωνίδα Βαρδαρού, τα σκηνικά του Δημήτρη Σεβαστάκη, τα κοστούμια της Ελευθερίας Ράπτη και η μουσική επιμέλεια του Ορέστη Χατζηνάκη. Κιθάρα παίζει ο Κώστας Γεράκης. Παίζουν: Παναγιώτης Λακιώτης, Λεωνίδας Βαρδαρός, Χάρις Καρνέζη, Ντίνα Κούτσιου, Μιχάλης Θεοδώρου και Σαράντος Φράγκος.
  • Βυζαντινούς και λαϊκούς θρήνους θα παρουσιάσει το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων, στις 8.30 μ.μ., στο Αθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο (Τιμοκρέοντος 6α, Αγ. Σώστης, 93.44.131). Τραγουδά ο Λάκης Χαλκιάς και απαγγέλλει η ηθοποιός Νόνη Ιωαννίδου. Διεύθυνση ορχήστρας: Χρήστος Χαλκιάς. Είσοδος ελεύθερη.
  • Αφροαμερικάνικα θρησκευτικά τραγούδια παρουσιάζει η μεγάλη τραγουδίστρια των γκόσπελ και των σπιρίτσουαλ, η Segan μαζί με το φωνητικό κουαρτέτο «Black Harmony», στο «Χαφ Νοτ» (Τριβωνιανού 17, Μετς, 92.13.310).

Δευτέρα(9/4)

  • Στη «Σφεντόνα» (Λεωφ. Αλεξάνδρας 22) εμφανίζονται σήμερα και αύριο η Σαβίνα Γιαννάτου και το συγκρότημα «Πριμαβέρα εν Σαλόνικο». Θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με έντεχνα και λαϊκά τραγούδια από τη Μεσόγειο και ολόκληρο τον κόσμο, τραγούδια για τις «Παναγίες του κόσμου», βυζαντινούς ύμνους, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά τραγούδια κ.ά.
  • Ακουαρέλα του Δ. Καραβάκου
    Ακουαρέλα του Δ. Καραβάκου
    Ενα ξεχωριστό πρόγραμμα θα παρουσιάσουν σήμερα και αύριο (10.30 μ.μ.) στο «Χάουζ οφ Αρτ» (Σαχτούρη 4 και Σαρρή, Ψυρρή, τηλ. 32.17.678), η Μαρίζα Κωχ και η Νένα Βενετσάνου. Η Ν. Βενετσάνου θα ερμηνεύσει τον «Επιτάφιο» των Ρίτσου - Θεοδωράκη και η Μ. Κωχ το «Τροπάριο της Κασσιανής» και το ποίημα «Μάνα του Χριστού» του Βάρναλη, μελοποιημένο από την ίδια. Μαζί τους ο Σαράντης Κασσάρας με τις «Μουσικές ιστορίες της Μακεδονίας» και ο Νίκος Οικονομίδης (βιολί) με τα «Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής». Θα ακουστούν ακόμη λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια.
  • Οι «Ακτιβ Μέμπερ» πραγματοποιούν συναυλία στο «Μετρό» (Κάλβου και Γκύζη, τηλ. 64.39.089), στις 9.30 μ.μ., με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου με τίτλο «Kramahoperrata 2». Μαζί τους οι Σωκράτης Μάλαμας, Χρήστος Θηβαίος, Μαρία Παπανικολάου, Αλκίνοος Ιωαννίδης, που συμμετέχουν και στο δίσκο, τα σχήματα «Απευθείας Σύνδεση», «Sadahzinia», «Brigada», «Κακά Μαντάτα» κ.ά.
Τρίτη (10/4)
  • Στο «Αμφι-Θέατρο» παρουσιάζοντα «Τα Πάθη του Χριστού», σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου, σκηνικά - κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ, μουσική Βασίλη Χατζηνικολάου. Παίζουν: Φώτης Αρμένης, Κωστής Παπαϊωάννου, Ιγνάτιος Αξάς, Θανάσης Κουρλαμπάς, Κωνσταντίνος Γεωργίου, Κώστας Παπακωνσταντίνου, Χριστίνα Ζωγιοπούλου, Δημήτρης Λιόλιος, Λένα Μαραβέα, Αντώνης Μάρος.
  • Σαμιώτικα αφηγήματα από δύο πολέμους από το «Θέατρο Τέττιγες»
    Σαμιώτικα αφηγήματα από δύο πολέμους από το «Θέατρο Τέττιγες»
    Ο σπουδαίος δεξιοτέχνης του κλαρίνου Γιάννης Βασιλόπουλος, η Σοφία Παπάζογλου και ο πρωτοψάλτης Νίκος Κωνσταντόπουλος, με τη συνοδεία ομάδας μουσικών, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με ύμνους εκκλησιαστικούς και λαϊκούς και τροπάρια της Μεγάλης Εβδομάδας, για δυο βραδιές, στις 10.30 μ.μ., στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18, Ιλίσια, τηλ. 77.80.669).
Τετάρτη (11/4)
  • Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στις 8.30 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής (Β. Σοφίας, τηλ. 72.82.333), υπό τη διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή, θα παρουσιάσει έργα Ρ. Βάγκνερ και Λ. Κερουμπίνι. Συμμετέχει η Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας.
  • Τελευταία εβδομάδα των «Εαρινών διαλόγων» που φιλοξενούνται και φέτος στην αίθουσα τέχνης «Αέναον» (Αντερσεν 18, Κατεχάκη). Παρουσιάζουν εικαστικές τους δημιουργίες οι: Γ. Ηλιόπουλος, Δ. Καραβάκος, Κ. Κασσαβέτη, Γ. Κόρδης, Φ. Μπούνης, Δ. Πανταζή, Ν. Σφήκας κ.ά.
Πέμπτη (12/4)
  • Συνεχίζεται με επιτυχία στην αίθουσα «έκφραση Γιάννα Γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9α), η έκθεση έργων ζωγραφικής της Γιούλας Ροζάκου. Η έκθεση αποτελείται από δύο ενότητες έργων, που η μία θα μπορούσε να είναι μέρος της άλλης, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα αδιάσπαστο σύνολο.

«Ο επισκέπτης» της Γιούλας Ροζάκου
«Ο επισκέπτης» της Γιούλας Ροζάκου

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ