Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Απεργία ενάντια στη σφαγή δικαιωμάτων

Από τη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση
Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν χτες οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί με κύριο αίτημα την απόσυρση της εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας για μεταφορά της εποπτείας της ιδιωτικής εκπαίδευσης στο υπουργείο Εργασίας. Κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα νέο συντριπτικό χτύπημα στους μισθούς, κατάργηση ουσιαστικά της αποζημίωσης και των επιδομάτων, ενώ θα απελευθερώσει περαιτέρω τις απολύσεις.

Η ΟΙΕΛΕ έχει προσφύγει ενάντια στη συγκεκριμένη εγκύκλιο της οποίας η ισχύς έχει ανασταλεί. Η προσφυγή έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί αύριο Πέμπτη στο ΣτΕ.

Στο πλαίσιο της απεργίας, η οποία σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ είχε μεγάλη συμμετοχή από εργαζόμενους σε ιδιωτικά σχολεία, ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί από σχολεία της Αθήνας και άλλων περιοχών συγκεντρώθηκαν μπροστά στα γραφεία της ΟΙΕΛΕ στην οδό Χαλκοκονδύλη. Στο πλευρό τους βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, ο οποίος, χαιρετίζοντας, τόνισε ότι το ΚΚΕ δε στηρίζει την ιδιωτική εκπαίδευση αλλά στηρίζει τους εργαζόμενους σε αυτή και παλεύει για καθολική δημόσια εκπαίδευση, με περιεχόμενο σύγχρονο με βάση τις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας, ώστε οι μαθητές να μορφώνονται και να μην είναι φτηνό ευέλικτο προσωπικό, όπως θέλουν να κάνουν και τους εργαζόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Οταν ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση με χαιρετισμούς εκπροσώπων φορέων οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί πορεύτηκαν προς τη Βουλή. Μαχητική ήταν η παρουσία των δυνάμεων του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Αττικής «Ο Βύρωνας» και του ΠΑΜΕ. Εξω από τη Βουλή έγινε χαιρετισμός εκ μέρους του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών με κάλεσμα να γίνουν βήματα μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, να δοθεί μήνυμα κλιμάκωσης. Το ΠΑΜΕ κάλεσε τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να δείξουν τη δύναμη του ταξικού αγώνα, απαιτώντας δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουν με αποφασιστικότητα συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα του κλάδου στον πρόεδρο της Βουλής και συναντήθηκε με εκπροσώπους κομμάτων. Από την πλευρά του ΚΚΕ τους εκπαιδευτικούς συνάντησε ο βουλευτής Σπύρος Χαλβατζής, ο οποίος δήλωσε ότι το ΚΚΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετο με την πολιτική της ΕΕ που συναποφασίζεται από τα κόμματα που υπηρετούν τον ευρωμονόδρομο. Τόνισε ότι το ΚΚΕ στηρίζοντας τα αιτήματά τους παλεύει για να αποσυρθεί η επίμαχη εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, για την υπογραφή ΣΣΕ, ενάντια στις απολύσεις, για μόνιμη σταθερή δουλειά, ουσιαστική προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας, ενάντια σε κάθε επιχειρηματική δράση στην εκπαίδευση. Κάλεσε τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να μην έχουν αυταπάτες αλλά να συντονίσουν την πάλη τους με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και στις 6 Νοέμβρη να είναι παρόντες στην πανεργατική απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ