Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΕΘΑ
Επίσκεψη Κινέζων στρατιωτικών

Επίσκεψη στο ΓΕΕΘΑ πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, με επικεφαλής τον Διευθυντή Γενικού Σχεδιασμού και Δημοσίων Σχέσεων, ταξίαρχο Zong Jiahu.

Οπως ανακοινώθηκε επισήμως, η κινεζική αντιπροσωπεία «ενημερώθηκε για θέματα Εθνικής Αμυντικής Πολιτικής». Επισκέφτηκε, επίσης, το Πολυεθνικό Συντονιστικό Κέντρο Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών (ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ) όπου και της έγινε ενημέρωση «για την αποστολή, τις δυνατότητες και τις πρόσφατες δραστηριότητες του Κέντρου».

Το ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ ιδρύθηκε το 2004, προκειμένου να αντιμετωπιστούν «οι στρατηγικές ελλείψεις στις θαλάσσιες μεταφορές, κυρίως στο πλαίσιο ασκήσεων και επιχειρήσεων που καθοδηγούνται από ΝΑΤΟ και ΕΕ».

Η επίσκεψη των Κινέζων στρατιωτικών γίνεται σε μια περίοδο όπου εντείνεται το ενδιαφέρον κινεζικών επιχειρηματικών ομίλων να επενδύσουν σε υποδομές της χώρας, αξιοποιώντας και τη γεωστρατηγική της θέση σαν πύλη εισόδου στην ΕΕ. Κινήσεις που βρίσκουν αντίθετα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, καθώς θίγονται δικά τους μονοπωλιακά συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ