Πέμπτη 19 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αρχίζει σήμερα η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ

Σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή συνεδριάζει στις Βρυξέλλες το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ), στο περιθώριο των εργασιών του οποίου θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ και η συνάντηση μεταξύ του Αλ. Τσίπρα, της Α. Μέρκελ, του Φρ. Ολάντ, του Μ. Ντράγκι, του Ζ. Κ. Γιούνκερ, του Ντ. Τουσκ και του Γ. Ντάισελμπλουμ.

Τη Σύνοδο αναμένεται να απασχολήσει η διαδικασία διαμόρφωσης της «ενεργειακής ένωσης», με ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας, ενοποίηση της εσωτερικής αγοράς Ενέργειας της ΕΕ και συνέχιση των προσπαθειών για την αύξηση της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ακόμα, στο πλαίσιο των μνημονίων διαρκείας που ισχύουν σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, θα εξεταστεί το περιβόητο «Ευρωπαϊκό Εξάμηνο», ώστε το Συμβούλιο να καταλήξει σε συμπεράσματα για την πρώτη φάση του. Στο πλαίσιο της εξέτασης αυτού του θέματος οι αρχηγοί των κρατών - μελών της ΕΕ θα ανταλλάξουν απόψεις για την οικονομική κατάσταση και θα καταλήξουν σε υποδείξεις προς τα κράτη - μέλη σχετικά με την προετοιμασία των εθνικών προγραμμάτων «εξυγίανσης» και «σταθερότητας».

Τέλος, θα συζητηθούν ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, όπως η κατάσταση σε Ουκρανία και Λιβύη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ