Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ολοήμερος αγώνας για τα «πεντάμηνα»

Στάση εργασίας σήμερα από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και συγκέντρωση στις 12 μ. στο υπουργείο Εργασίας

Μέρα ολοήμερης κινητοποίησης είναι η σημερινή για τους εργαζόμενους στους δήμους της Αττικής και άλλων περιοχών, ιδιαίτερα των απασχολούμενων στα «πεντάμηνα», καθώς τα προγράμματα που τους εξασφάλιζαν ένα πενιχρό μεροκάματο τους προηγούμενους λίγους μήνες, λήγουν το ένα μετά το άλλο και περίπου 35.000 μισο-εργαζόμενοι σε δήμους όλης της χώρας ετοιμάζονται να επιστρέψουν ξανά στην ανεργία.

Στην Αττική, το Συνδικάτο ΟΤΑ και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα στα «πεντάμηνα» καλούν όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση για τους απασχολούμενους στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» σήμερα Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, μπροστά στο υπουργείο Εργασίας και το απόγευμα στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια, στο συλλαλητήριο που καλούν τα ταξικά συνδικάτα της Αττικής ενάντια στο νέο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων. Για τη μεσημεριανή κινητοποίηση, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής έχει κηρύξει και στάση εργασίας από τις 11.30 π.μ. μέχρι το τέλος της βάρδιας.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα στα «πεντάμηνα» διεκδικεί: Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να σταματήσουν τώρα τα προγράμματα της φτώχειας και της μιζέριας - προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το σύνολο των υπηρεσιών. Κανένας εργαζόμενος να μην έχει μισθό κάτω από τα 751 ευρώ. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ανάλογη κινητοποίηση θα γίνει σήμερα στην Πάτρα, με 3ωρη στάση εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου (Νέα ΕΟ Πατρών - Αθηνών 158), με κάλεσμα του Συνδικάτου ΟΤΑ Νομού Αχαΐας και της Επιτροπής Αγώνα στα «πεντάμηνα».

Επίσης, το Συνδικάτο ΟΤΑ νομού Λάρισας προκηρύσσει στάση εργασίας (12 μ. - τέλος της βάρδιας) και καλεί σε συγκέντρωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας στις 12.30 μ.μ. Τέλος, συγκέντρωση θα γίνει στον ΟΑΕΔ Πτολεμαΐδας, στις 11.30 π.μ., από την Επιτροπή Αγώνα Εορδαίας στα «πεντάμηνα», ενώ σύσκεψη έγινε στην Αλεξανδρούπολη, με πρωτοβουλία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ