Πέμπτη 23 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τις αντικομμουνιστικές διώξεις στην Ουκρανία

...που στηρίζει η ΕΕ

«Κλείνει τα μάτια» συνειδητά η ΕΕ στις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον κομμουνιστών από φασιστικές δυνάμεις στην Ουκρανία. Αυτό προκύπτει αβίαστα από την απάντηση της ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φ. Μογκερίνι, στην Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις αντικομμουνιστικές διώξεις στη χώρα.

Η ΕΕ προκαλεί υποστηρίζοντας ότι «η συμφωνία σύνδεσης ΕΕ - Ουκρανίας βασίζεται σε κοινές αξίες, ιδίως στον πλήρη σεβασμό των δημοκρατικών αρχών, του κράτους δικαίου, της χρηστής διακυβέρνησης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών», αφού στην πράξη αποδεικνύεται ότι η συγκεκριμένη συμφωνία όχι μόνο νομιμοποιεί τις συστηματικές επιθέσεις κρατικής καταστολής αλλά και επικυρώνει τους ήδη ψηφισμένους αντικομμουνιστικούς νόμους και την απαγόρευση της πολιτικής δράσης των κομμουνιστών μετά τη δίκη - παρωδία που αποφάσισε την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας τον περασμένο Δεκέμβρη.

Η λαλίστατη ΕΕ σε άλλες βολικές για τα συμφέροντά της περιπτώσεις, που αυτόκλητα εμφανίζεται κουνώντας το δάχτυλο ως δήθεν υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παρεμβαίνοντας στο εσωτερικό κρατών για την προώθηση των συμφερόντων των ευρωπαϊκών μονοπωλίων που υπηρετεί, δεν ...βρίσκει λέξεις για να σχολιάσει την κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος για ανεμπόδιστη πολιτική και μαζική δράση του ΚΚ Ουκρανίας, της Νεολαίας του, των κομμουνιστών και του εργατικού - λαϊκού κινήματος, προκειμένου να μη θίξει τον «στρατηγικό της εταίρο».

Είναι αρκετό στην ΕΕ - όπως αναφέρει στην απάντησή της η Φ. Μογκερίνι - το ότι «η κατάσταση των ανθρώπινων δικαιωμάτων συζητείται τακτικά με τις ουκρανικές αρχές και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών» και απευθύνονται συστάσεις «να διερευνώνται βίαιες πράξεις εναντίον οποιουδήποτε ατόμου, συμπεριλαμβανομένων των πράξεων που εκδηλώνονται στο πλαίσιο της ειρηνικής έκφρασης πολιτικών απόψεων», και «οι υπεύθυνοι να προσάγονται ενώπιον της Δικαιοσύνης».

«Αυτή είναι η λυκοσυμμαχία της ΕΕ και οι κυβερνήσεις της, που τα συμφέροντα των αστικών τους τάξεων υπηρετούν. Δεν χάνουν ευκαιρία να επιδίδονται στον αντικομμουνισμό ως απαραίτητο συνοδευτικό της βάρβαρης επίθεσης που διεξάγουν ενάντια στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Ο ουκρανικός λαός, οι λαοί της Ευρώπης μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα και μια και καλή να απαντήσουν στον αντικομμουνισμό και τη διαστρέβλωση της Ιστορίας που οι λαοί έγραψαν, στην κατεύθυνση ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων, για μια οικονομία και εξουσία που θα έχει ως κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών τους και όχι το καπιταλιστικό κέρδος», υπογραμμίζει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ