Σάββατο 22 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
Προΐσταται ΝΑΤΟικών περιπολιών στην Ανατολική Μεσόγειο

Η φρεγάτα «Σαλαμίς» και άλλα ΝΑΤΟικά πλοία στο τουρκικό λιμάνι του Ακσάζ
Η φρεγάτα «Σαλαμίς» και άλλα ΝΑΤΟικά πλοία στο τουρκικό λιμάνι του Ακσάζ
Συνεχίζει η φρεγάτα «Σαλαμίς» τις περιπολίες της στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΝΑΤΟ «SEA GUARDIAΝ». Μάλιστα, τακτικός διοικητής αυτής της φάσης της ΝΑΤΟικής επιχείρησης (περιπολίες στο διάστημα 14-30/4) είναι ο διοικητής της 2ης Μοίρας Φρεγατών (ΔΜΦΓ-2), ο οποίος επιβαίνει στη «Σαλαμίς» και έχει υπό τη διοίκησή του - επικουρούμενος από πολυεθνικό επιτελείο - φρεγάτες, υποβρύχια και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας από Ιταλία, Πορτογαλία και Τουρκία. Τα πλοία προηγουμένως συγκεντρώθηκαν και απέπλευσαν, για να αναπτυχθούν στη ζώνη περιπολιών, από την τουρκική βάση του Ακσάζ κοντά στη Σμύρνη.

Στη «Σαλαμίς» επιβαίνει και ομάδα της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών, όλα ως απόδειξη της διαθεσιμότητας της κυβέρνησης να αναλάβει ακόμα πιο ενεργό ρόλο και έργο στην υλοποίηση επικίνδυνων για το λαό ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, προς γεωστρατηγική αναβάθμιση των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων.

Το ΠΝ, θυμίζουμε, μετείχε με μέσα και προσωπικό και στις προηγούμενες 2 φάσεις της ΝΑΤΟικής επιχείρησης, που επισήμως συνιστά «επιχείρηση θαλάσσιας Ασφάλειας» και διαδέχτηκε την επιχείρηση «συλλογικής άμυνας» του ΝΑΤΟ με την επωνυμία «ACTIVE ENDEAVOUR».

«Με την εν λόγω συμμετοχή, το ΠΝ συμβάλλει στη διεθνή προσπάθεια για την επίτευξη θαλάσσιας ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή εθνικού ενδιαφέροντος της Κεντρικής/Ανατολικής Μεσογείου», αναφέρεται από πλευράς ΓΕΝ, παραπέμποντας στα συμφέροντα (έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, διαύλων κ.ά.) της ντόπιας αστικής τάξης στη θαλάσσια ζώνη από Ιόνιο μέχρι Κύπρο και την απόφασή της να τα προασπιστεί και με τις Ενοπλες Δυνάμεις κόντρα σε άλλα κεφάλαια. Στην ίδια δηλαδή ζώνη, που συγκεντρώνονται τους τελευταίους μήνες πολεμικά μέσα, πλοία και μαχητικά αεροσκάφη, από σημαντικά ιμπεριαλιστικά κέντρα και καπιταλιστικά κράτη, με επίδικο τον ενεργειακό πλούτο και τον «γεωστρατηγικό» έλεγχο σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ