Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καραβιές απελπισμένων μεταναστών

Καθημερινό φαινόμενο αποτελεί πλέον η είσοδος μεταναστών στη χώρα μας που με κάθε τρόπο προσπαθούν να απομακρυνθούν από τους πολέμους, τη φτώχεια και την πείνα που πνίγει τις χώρες τους. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο φορτηγά πλοία με εκατοντάδες λαθρομετανάστες, που έχουν αποπλεύσει, το ένα από τα τουρκικά παράλια και το δεύτερο από τα Κατεχόμενα της Κύπρου, ενώ η εισροή μεταναστών, κύρια από τις χώρες της Κεντρικής Ασίας, αναμένεται να πολλαπλασιαστεί το επόμενο διάστημα.

Χτες στις 4 τα ξημερώματα συνελήφθησαν στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων 37 λαθρομετανάστες αδιευκρίνιστης ακόμη υπηκοότητας, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Επίσης, χτες τα ξημερώματα συνελήφθησαν από άνδρες του Λιμεναρχείου Ρόδου στη νήσο Νίμο 30 Ιρακινοί λαθρομετανάστες κουρδικής καταγωγής -ανάμεσά τους δύο γυναίκες και δύο παιδιά- ενώ και στη θαλάσσια περιοχή της Κω εντοπίστηκε μικρό αλιευτικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 16 λαθρομετανάστες από τη Σιέρα Λεόνα και το Κογκό.

Το πρωί της Τρίτης στον Γαλατά Πόρου αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν 15 άτομα Πακιστανικής καταγωγής που φέρονται μέλη σπείρας δουλεμπόρων που δρουν στη χώρα μας, οι οποίοι είχαν καταφτάσει με ΙΧ στην περιοχή, με σκοπό να παραλάβουν 51 λαθρομετανάστες. Οι 51 λαθρομετανάστες κρατούνται στο τμήμα Μεταγωγών στη Δραπετσώνα, ενώ οι 15 διακινητές οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο το μεσημέρι της Τετάρτης. Επίσης την Τρίτη, συνελήφθησαν 156 λαθρομετανάστες μαροκινής καταγωγής (148 άνδρες, 8 γυναίκες) στην εθνική οδό Ρεθύμνου - Ηρακλείου. Τέλος, στο χώρο του παλιού τελωνείου, δίπλα στο κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά εξακολουθούν να παραμένουν οι 275 λαθρομετανάστες -ανάμεσα τους και 23 παιδιά- που είχαν συλληφθεί στην περιοχή των Μεθάνων και του Πόρου την περασμένη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ