Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Πανεξόρμηση

Πλατύτερο από ποτέ το άνοιγμα στην εργατική τάξη της χώρας, σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό, αυτό που σχεδιάζουν οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ για την ερχόμενη Κυριακή, οπότε και δημοσιεύονται στο «Ριζοσπάστη» οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριό του. Η πανεξόρμηση της Κυριακής αποκτά εξ αντικειμένου χαρακτήρα παγκινητοποίησης, όχι μόνο για τα μέλη, αλλά και για τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ. Πρωταρχική επιδίωξη είναι να φτάσουν οι Θέσεις στα χέρια κάθε εργαζόμενου, κάθε ανθρώπου του μόχθου, κάθε αγωνιστή, ριζοσπάστη, που προβληματίζεται και αναζητά διέξοδο. Από κει και έπειτα, η προσπάθειά μας συνεχίζεται για τη μελέτη του κειμένου και το άνοιγμα ενός σε βάθος διαλόγου με το λαό, για την καταγραφή των απόψεων και των κριτικών παρατηρήσεών του, για να εμπλουτιστεί από τη δική του εμπειρία ο προσυνεδριακός διάλογος.

Είναι ίσως περιττό να επισημάνουμε τους λόγους, για τους οποίους η συμμετοχή όλων στην κυριακάτικη πανεξόρμηση είναι επιβεβλημένη. Ουσιαστικά, πρόκειται για συμβολή στην πετυχημένη έναρξη της προσυνεδριακής διαδικασίας, η οποία σκοπό της έχει την ολόπλευρη προετοιμασία του Κόμματός μας για μια κορυφαία - για το ίδιο και για το σύνολο του λαού μας - στιγμή: Το 17ο Συνέδριο και στις αποφάσεις του. Για ΚΚΕ, ισχυρότερο και αποτελεσματικότερο, ικανό να δώσει αποφασιστική ώθηση στην ανάπτυξη των αγώνων, στην τεράστια υπόθεση της λαϊκής συσπείρωσης και συμμαχίας για τη λαϊκή εξουσία.

Η συμμετοχή μας στην πανεξόρμηση της επόμενης Κυριακής επιβάλλεται, όμως, και για έναν επιπλέον λόγο: Γιατί αποτελεί τη συνέχεια της πολύπλευρης και αξιόλογης δραστηριότητας που αναπτύξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, όταν παλεύαμε για την εκλογική ενίσχυση του Κόμματός μας, όταν προετοιμάζαμε το πανελλαδικό συλλαλητήριο του προηγούμενου Σαββάτου. Γιατί μόνο με τη συμμετοχή μας μπορεί να αξιοποιηθούν το πλατύ άνοιγμα που προηγήθηκε και οι δυνατότητες που αυτό ανέδειξε, για ακόμα πιο αποτελεσματική παρέμβαση στις λαϊκές συνειδήσεις. Δυνατότητες, απ' τις οποίες δεν έχουμε δικαίωμα να παραιτηθούμε, απεναντίας έχουμε το καθήκον να τις εκμεταλλευτούμε στο έπακρο. Πόσο μάλλον, που κανένα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν πρόκειται να προβάλει τις Θέσεις για το Συνέδριο του ΚΚΕ.

Για όλους αυτούς τους λόγους, την Κυριακή, με το «Ριζοσπάστη» ανά χείρας, απευθυνόμαστε πλατιά σε γνωστούς και αγνώστους. Πρώτα και κύρια, σε όσους πάλεψαν μαζί μας στα διάφορα μέτωπα πάλης, αλλά και σε όλους όσοι είναι εν δυνάμει σύντροφοί μας στον αγώνα, έχοντας αντικειμενικά συμφέρον να στρατευτούν στην υπόθεση του Μετώπου. Στους εργάτες, στους αγρότες, στους ΕΒΕ, σε νέους και γυναίκες. Ας κάνουμε δική μας υπόθεση τη διάδοση της φωνής του ΚΚΕ, τη διακίνηση των Θέσεων για το 17ο Συνέδριό του. Ας αναλάβουμε, ατομικά και συλλογικά, την ευθύνη που μας αναλογεί για τη συμμετοχή μας στη συζήτηση των Θέσεων, την πιο πλατιά διάδοσή τους, τη μελέτη και αφομοίωσή τους, ώστε το ΚΚΕ να βγει από το Συνέδριο πιο ισχυρό και όλοι μαζί να ριχτούμε με τη μεγαλύτερη ορμή και αποφασιστικότητα στην υλοποίηση των αποφάσεών του.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ