ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2004
Σελ. /32
Ιστορίες αναδιανομής

Του Γιάννη Ιωάννου από το «ΕΘΝΟΣ»
Του Γιάννη Ιωάννου από το «ΕΘΝΟΣ»
Ποιος στη χάρηστους απεργούς της «ΒΑΛΚΑΝ» που μήνες και μήνες βρίσκονται παλεύοντας στο δρόμο αλλά μόνο στο «Ρ» έβλεπαν να γράφεται καθημερινά το σχετικό ρεπορτάζ.

Τώρα τους ανακάλυψε κι ο... Μπόμπολας. Τυχαίνει, βλέπετε, το αφεντικό τους, ο Εμφιετζόγλου, να είναι ένας απ' αυτούς που χάλασαν μια δουλιά του άλλου αφεντικού. Ας μη χαίρονται, λοιπόν, κι ας καταλάβουν πως μόνο αν βάλουν πλώρη να ξεμπερδεύουν με τα όποια αφεντικά θα δούνε άσπρη μέρα.

Οπωςδείχνει και η είδηση για τις νέες επιδοτήσεις στην κλωστοϋφαντουργία, κρίση - ξεκρίση οι βιομήχανοι είναι αυτοί που πάλι θα κερδίσουν. Τι λέει η είδηση; Οτι, για παράδειγμα, ο Λαναράς θα πάρει νέες επιδοτήσεις, και για τις αναδιαρθρώσεις στα εργοστάσια από τα οποία απολύει εργάτες, και ως εργοδοτική συμμετοχή στα προγράμματα για τους απολυμένους.

Οι απολυμένοι χρησιμοποιούνται ως άλλοθι και για να πάρει κι άλλο χρήμα το αφεντικό τους και για να πάρει κι άλλο - κι άλλο χρήμα για να τους καταρτίσει!

Για κάτι παράξενες ημερολογιακές συμπτώσεις που εντοπίζονται στο βιογραφικό της δικαστού ποιος μπορεί να εμποδίσει τους συνειρμούς;

Βέβαια,βρισκόμαστε πλέον στην περίοδο «ωρίμανσης» της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας.

Που σημαίνει πως στην κορυφή του συνόλου των περίφημων ανεξάρτητων εξουσιών μοιραία θα βρίσκονται ο ένας μετά τον άλλον οι σπουδαστές των σχολών της περιόδου '67-'74. Είναι καθαρά ηλικιακό το θέμα κι ας περιτριγυρίζεται από διάφορα παράξενα μια τόσο αθώα εξέλιξη.

Δηλαδή, ο κ. Αγγελάκος δεν έπρεπε να γίνει αρχηγός της Αστυνομίας επειδή αποφοίτησε την ίδια περίοδο που μπήκε στο δικαστικό σώμα η κ. Μπρίλλη;

Εδώ ξαναγράφεται ως και στην Ισπανία η ιστορία με τον πλέον αισχρό τρόπο, στις ημερομηνίες θα κολλήσουμε;


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ: «Διαδήλωση εργαζομένων της Βαλκάν Εξπόρτ, κατηγορούν για εμπαιγμό τον Πρ. Εμφιετζόγλου, νέες απολύσεις φοβάται το σωματείο των εργαζομένων και καλεί τον κ. Εμφιετζόγλου να παρουσιαστεί σε τριμερή συνάντηση με το υπουργείο Απασχόλησης» (Τετράστηλο ρεπορτάζ μισής σελίδας στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΚΑΡΦΩΜΑ: «Ο γιος του έφυγε από τη χώρα κυνηγημένος για υπεξαίρεση και οφειλές στο ΙΚΑ (...) πέτυχε σκανδαλώδεις ρυθμίσεις επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ (...) δικά του συμφέροντα υπηρετούσαν οι προσπάθειες βουλευτών της ΝΔ να μην περάσει η νομοθεσία που καταργούσε τη διατήρηση μονοπύθμενων ρυπογόνων πλοίων (...) χρηματοδότησε με 1.000.000 δολάρια στις εκλογές του 1993 τον Κ. Μητσοτάκη (...) είναι ο "εθνικός νταβατζής" που επιχειρεί να χειραγωγήσει τον Κ. Καραμανλή» (Το άρθρο στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΣΥΜΦΩΝΙΑ: «Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να επιχείρησε χτες βράδυ να κρατήσει ψηλά τους τόνους, στην πραγματικότητα η όλη προσπάθεια έγινε για την τιμή των όπλων. Ενα τηλεφώνημα από τη Χαριλάου Τρικούπη στο Μέγαρο Μαξίμου είχε κρίνει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της χτεσινής συζήτησης» (Το ρεπορτάζ στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: «Σειρά μέτρων για τη στήριξη της χειμαζόμενης ευρωπαϊκής κλωστοϋφαντουργίας εξήγγειλε χτες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κυριότερο από τα προτεινόμενα μέτρα είναι η χορήγηση κοινοτικής οικονομικής ενίσχυσης για τον εκσυγχρονισμό και την αναδιάρθρωση των παραγωγικών μονάδων. Ενα μέτρο απευθύνεται στους ίδιους τους εργαζόμενους και προβλέπει την ένταξή τους σε προγράμματα διά βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης» (Το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΕΘΝΟΣ: ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΕΣ ΠΑΣΟΚ για στημένες διώξεις

ΤΑ ΝΕΑ: Κατ' εντολήν οι διώξεις λέει το ΠΑΣΟΚ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ

Η ΝΙΚΗ: «Γαλάζια» συμφέροντα

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ: ΠΡΩΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ στους βαρόνους

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πρώτο πλήγμα στη διαπλοκή

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΠΡΩΤΟ «ΜΠΑΜ» μετά Μπαϊρακτάρη

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ εξελίξεων το «όχι» στον Μπόμπολα

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Ρίζου): ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ στην 5ετία ΠΑΣΟΚ

Η ΧΩΡΑ: Η ΤΣΙΚΝΑ του Μπαϊρακτάρη ζαλίζει τη διαπλοκή

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΕΝΟΧΟΣ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ

Ο ΛΟΓΟΣ: 2 στους 10 ΕΛΛΗΝΕΣ στο όριο της φτώχειας

Η ΑΥΓΗ: Στη φτώχεια ζουν 2.165.000 Ελληνες

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΣΕΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Δραστικές περικοπές στις φοροαπαλλαγές το 2005

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ: 6 ΦΟΡΟ-ΑΛΛΑΓΕΣ για απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης

ΤΟ ΒΗΜΑ: Μας επιστρέφουν τον Προϋπολογισμό

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗ οργάνωση και συμμαχία

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Εξίσωση

«Μαζί παρήλασαν ο Λουίς Ρόγιο, μέλος του κυβερνητικού Δημοκρατικού Στρατού κατά τον εμφύλιο και αργότερα των συμμαχικών δυνάμενων που απελευθέρωσαν το Παρίσι και ο Ανχελ Σαλαμάνκα, μέλος της Γαλάζιας Μεραρχίας του δικτάτορα Φράνκο η οποία πολέμησε στο πλευρό των ναζί στη Ρωσία. Η κοινή εμφάνιση των δύο βετεράνων προκάλεσε την έντονη κριτική των ενώσεων πρώην δημοκρατικών και των κομμάτων της Αριστεράς τα οποία έκριναν ότι η κίνηση αυτή εξισώνει τους υπερασπιστές και τους καταπατητές των ελευθεριών» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Επάγγελμα

«Αστυνομικοί που δέρνουν, βρίζουν, στέλνουν στο νοσοκομείο ή στα κρατητήρια πολίτες χωρίς λόγο, αλλά είτε δεν ελέγχονται καν είτε "τιμωρούνται" με ποινές...40 ευρώ» (το πόρισμα στα ΝΕΑ).

Βιογραφικό

«Η τύχη και μόνο επέλεξε την κάτωθι εικονιζόμενη πρόεδρο Εφετών (σ.σ. την κ. Ελισάβετ Μουγάκου - Μπρίλλη) να διαδραματίσει τον σημαντικό ρόλο της προεδρεύοντος στη δεύτερη μεγάλη δίκη της εγχώριας τρομοκρατίας (...) στο δικαστικό σώμα εισήχθη στις 17/9/1971 (...) η προαγωγή της (σ.σ. για Αρεοπαγίτης) θα επανακριθεί κατά το προσεχές δικαστικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί εντός του μηνός (...) εκτός από την ιδιότητα της προέδρου Εφετών έχει και αυτήν της καλής μαγείρισσας» (η αγιογραφία της προέδρου στο ΒΗΜΑ).

Σύνταξη;

«ο Εϊντερ Τέρνερ πρώην πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Βρετανικής Βιομηχανίας συστήνει αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, αποταμίευση, αύξηση φόρων, ή, συνδυασμό και των τριών προτάσεων. Από το επόμενο έτος οι συντάξεις θα πρέπει να μειωθούν κατά 43% ή οι εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών να αυξηθούν κατά 76% (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ